Американската агенция Блумбърги вестник Политико публикуват първите подробности за наказателните

...
Американската агенция Блумбърги вестник Политико публикуват първите подробности за наказателните
Коментари Харесай

Какво съдържа десетият пакет от санкции на ЕС срещу Русия

Американската организация " Блумбърг " и вестник " Политико " разгласяват първите детайлности за наказателните ограничения, които съвсем несъмнено ще бъдат включени в идващия,  десети по ред, пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия поради войната в Украйна .

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е уведомила непрекъснатите представители на страните-членки на Европейски Съюз в Брюксел предишния уикенд за тези проекти.

Сред детайлностите за пакета от наказания, които изтекоха в пресата в навечерието на формалното разискване, се оповестява следното:
Ще бъдат въведени ограничаващи ограничения против още четири съветски банки , в това число " Алфа-банк ", най-голямата частна кредитна институция в страната, благосъстоятелност на Михаил Фридман. На съветски жители ще бъде неразрешено да вземат участие в бордовете на шефовете на " компании от сериозна инфраструктура " на Европейския съюз - по-специално в региона на добива, производството и доставката на енергоносители. Списъкът на персонално глобените лица ще бъде запълнен с още към 130 имена . Сред тях са представители на командването на съветските войски, назначени от Москва чиновници от самопровъзгласилите се " съветски райони ", както и чиновници на лоялни на Москва пропагандни медии като RT. Планира се да се вкарат спомагателни забрани за вноса на съветски каучук в Европейски Съюз, както и на асфалт или битум (или други петролни продукти). Русия от своя страна като контрасанкции желае да забрани вноса на камиони, други тежкотоварни транспортни средства, помпи и друго съоръжение, употребявано в строителния бранш.
" Политико " разяснява също, че е доста евентуално пакетът да включва спомагателни забрани за експорт на електронни съставни елементи с двойна приложимост - т.е. такива, които могат да се употребяват за произвеждане на оръжия.
 Зеленски: След Украйна и светът би трябвало да наложи наказания на съветската нуклеарна енергетика
Зеленски: След Украйна и светът би трябвало да наложи наказания на съветската нуклеарна енергетика

Нужни са твърди дейности против агресора

Припомняме, че президентът Румен Радев разгласи, че, тъй като " това ще повлияе директно върху нашата нуклеарна енергетика. Там, където са застрашени директно българските ползи, ние сме доста деликатни и следим нещата, "  заяви Радев.

Румен Радев обаче настоя Европейски Съюз да употребява цялата си мощ, с цел да може да се води дебатът за прекратяване на военни дейности и дипломатически старания.
 Стоян Михалев: Демократична България ще изиска импийчмънт на Румен Радев
Стоян Михалев: Демократична България ще изиска импийчмънт на Румен Радев

Има съществени терзания, че държанието на президента Румен Радев демонстрира отклонения от конституцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР