Американска военна база в Югоизточна Сирия е била нападната от

...
Американска военна база в Югоизточна Сирия е била нападната от
Коментари Харесай

Нападение срещу военна база на САЩ в Сирия

Американска военна база в Югоизточна Сирия е била нападната от незнайни лица, оповестява сирийската държавна телевизия.

" Неизвестни нападнаха противозаконната американска база на нефтеното находище " Омар " в североизточната част на провинция Дейр ез Зор ", прецизира малкия екран.

Според малкия екран нападението е съвпаднало по време с идването на камиони с военна техника в базата.

" Американските окупатори дадоха отговор на нападението с артилерийски обстрел и светлинно-звукови гранати ", се добавя в информацията.

Шефът на Пентагона Марк Еспър съобщи на 12 ноември, че към момента не е взето дефинитивно решение за това какъв брой американски военнослужещи ще останат в Сирия. По-рано ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати ген. Марк Мили уточни, че 500-600 американски военнослужещи ще останат в Сирия.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи изтеглянето на военните на Съединени американски щати на фона на интервенцията на Турция в Североизточна Сирия против силите на сирийските кюрди. В същото време Съединени американски щати обявиха, че ще останат в региони с петролни залежи в източната част на страната и ще оказват помощ на локалните кюрди да ги управляват. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР