Американката София Кенин е новата шампионка на Australian Open по

...
Американката София Кенин е новата шампионка на Australian Open по
Коментари Харесай

Американка спечели Откритото първенство на Австралия

Американката София Кенин е новата шампионка на Australian Open по тенис. 21-годишната тенисистка родена в Москва победи на финала Гарбине Мугуруса с 4:6, 6:2, 6:2 по-късно повече от два часа игра. Кенин стана най--младата състезателка печелили шампионата след Мария Шарапова, която през 2008 победи в Мелбърн на 20 години.
Двете направиха страховит заключителен дуел, който стартира с преимущество за 26-годишната испанка, само че завърши напълно по усета на Кенин.

Американката стана 8-ата друга шампионка за последните 9 издания на шампионатите от Големия шлем. С триумфа през днешния ден тя ще запише рекордно класиране в ранглистата - №7.

Финалът стартира чудесно за Мугуруса, която първа стигна до пробив и поведе с 2:1 гейма. Кенин не се съобщи и съумя да изравни за 4:4, само че незабавно по-късно позволи нов брейк, който след това ѝ коства сета.

През втората част американката излезе преобразена и тотално взе превъзходство в играта. Тя съумя да осъществя два пробива и след триумф с 6:2 вкара финала в решителен сет. В него Мугуруса имаше преднина 40:0 при 2:2 гейма, само че не съумя да направи пробив, след което до края на срещата не взе нито един гейм.

Кенин завърши срещата с 28 печеливши удара и 23 непредизвикани неточности. От своя страна Мугуруса наниза 32 уинъра, само че позволи и цели 45 неточности, включително 8 двойни. Американката завоюва 92 от точките в срещата, а Мугуруса – 77. Утре заран от 10,30 ч (б.в.) е финала при мъжете в Мелбърн. Един против различен ще се избравят Новак Джокович (Сърбия) и Доминик Тийм (Ав). Евроспорт 1 ще излъчва наживо мача.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР