Американката Микаела Шифрин пренаписа историята в Световната купа по ски

...
Американката Микаела Шифрин пренаписа историята в Световната купа по ски
Коментари Харесай

Микаела Шифрин пренаписа историята със своята 87-ма победа за Световната купа

Американката Микаела Шифрин пренаписа историята в Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто записа своята 87-ма победа, триумфирайки в слалома в Оре, Швеция.

С триумфа си Шифрин задмина легендата Ингемар Стенмарк и към този момент еднолично е най-успешната състезателка в историята на Световната купа.

По стичане на събитията рекордната победа №87 пристигна на същата писта, където през 2012 година 17-годишната тогава Микаела Шифрин сграбчи първия триумф в своята кариера, който още веднъж пристигна в нейната най-силна дисциплинираност - слаломът.

Днес американката още веднъж не остави шансове на конкуренцията, откакто бе най-бърза в първия манш, а във втория направи задоволително, с цел да приключи с общ резултат 1:41.77 минути, който ѝ обезпечи успеха.

Втора през днешния ден финишира представителката на Швейцария Уенди Холденер, която остана на 0.92 секунди от времето на Шифрин.

Последното място на почетната стълбичка пък зае шведката Ана Свен-Ларшон на закъснение от 0.95 секунди от първото място.

Слаломът в Оре беше и последният старт за дамите преди финалите в Световната купа в Солдеу, Андора, които ще се проведат сред 15 и 19 март.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР