Американката Кори Гоф се добра до много трудна победа срещу

...
Американката Кори Гоф се добра до много трудна победа срещу
Коментари Харесай

Кори Гоф оцеля в трилър срещу украинка

Американката Кори Гоф се добра до доста сложна победа против украинката Марта Костюк в среща от 1/4-финалите на Australian Open. Четвъртата в ранглистата на WTA имаше потребност от цели три часа и седем минути, с цел да победи съперничката си от Украйна със 7:6(6) 6(3):7 6:2.

Костюк изигра страховит първи сет и съумя да поведе с 5:1, като осъществя два поредни пробива. След това американката показва желязна воля и от своя страна направи умопомрачителна серия от пет следващи гейма. Тогава обаче укранката се върна с нов гейм и докара нещата до тайбрек, който бе доста оспорван.

Двете съпернички не си разрешиха да се откъснат на сериозна отдалеченост една от друга, като си отбелязваха най-вече по две поредни точки. Костюк съумя да поведе с 6:5, само че направи непростима неточност, като загуби два поредни сервиса. При последвалото посрещане още веднъж не се оправи добре и Гоф затвори тайбрека при 8:6.

Следващата част продължи в равностойното движение, като този път нямаше фрапиращи откъсвания в резултата, както през първия сет. Костюк изпита сериозен миг в шестия гейм, когато позволи пробив и Гоф поведе с 4:2. След това двете си размениха по един гейм и американката сервираше за успеха, само че се провали, като даже позволи пробив. След това тенисистката от Украйна направи нова неточност и подари идващия гейм на съперничката си, само че още веднъж попречи на мач бола и докара нещата до нов тайбрек. В него липсваха трагични премеждия, както бе в първата част и Костюк справедливо изравни общия резултат след 7:3.

В последния сет Кори Гоф показва класата си и пречупи изтощената украинка. Гоф започва със смазващо предимство и поведе с 5:0. След това Костюк съумя да завоюва посрещането и даже направи всичко допустимо да вземе гейма, в който сервираше, с цел да направи пробив и да понижи до 2:5. До нова драма обаче не се стигна, защото умората си сподели своята дума и американската тенисистка затвори срещата откакто завоюва осмия гейм без да допусне нито една точка.

На полуфиналите Кори Гоф ще играе против спечелилия от срещата сред Барбора Крейчикова от Чехия и Арина Сабаленка от Беларус.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР