Американката Джесика Пегула и рускинята Вероника Кудерметова ще играят за

...
Американката Джесика Пегула и рускинята Вероника Кудерметова ще играят за
Коментари Харесай

Пегула и Кудерметова ще спорят за трофея на турнира по тенис в Токио

Американката Джесика Пегула и рускинята Вероника Кудерметова ще играят за купата на шампионата на твърда настилка „ Пан Пасифик “ в японската столица Токио от сериите УТА 500 с награден фонд 780 637 $.

Втората сложена Пегула надигра на полуфиналите четвъртата в схемата Мария Сакари (Гърция) с 6:2, 6:3. Мачът продължи час и 25 минути. След сполучливия първи сет американката трябваше да наваксва закъснение от 0:2 във втората част. Последваха пет следващи гейма за Пегула и поврат до 4:2, а по-късно тя стигна до успеха.

В другия полуфинал осмата сложена Вероника Кудерметова се наложи над сънародничката си от Русия Анастасия Павлюченкова със 7:6(6), 6:7(2), 6:3 за три часа и 28 минути игра. За Кудерметова това ще бъде седми край в кариерата й и втори за сезона. През юни тя загуби разногласието за купата в Хертогенбош от Екатерина Александрова.

Вероника Кудерметова поведе след оспорван първи сет и водеше с 5:4 и 6:5 във втория, до позволи равнене преди да затвори мача със серия от четири гейма в края на третия сет.

" По-бързите кортове евентуално ми оказват помощ малко повече от по-бавните, на които сме играли в предишното. Опитах се да се възползвам от това ", сподели Пегула, която победи Сакари за четвърти път в деветте им мачове досега.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР