Американката Даниел Колинс спечели турнира на клей в Чарлстън (САЩ),

...
Американката Даниел Колинс спечели турнира на клей в Чарлстън (САЩ),
Коментари Харесай

Даниел Колинс спечели втора поредна титла и записа личен рекорд

Американката Даниел Колинс завоюва шампионата на клей в Чарлстън (САЩ), който е от категория WTA 500 и е с награден фонд 922 573 $. На финала Колинс победи безапелационно четвъртата в схемата Дария Касаткина (Русия) с 6:2, 6:1 за час и 19 минути игра.

Американката господства тотално в двата сета и завоюва втора поредна купа след триумфа си в Маями (WTA 1000) предишния месец. 30-годишната Колинс, която възнамерява да приключи спортната си кариера в края на сезона, е в сензационна серия от 13 следващи победи.

Касаткина губи десети край и пети следващ, като единствено през тази година отстъпи в три финала на шампионатите в Аделаида и Абу Даби и в този момент в Чарлстън.

„ Изиграх доста дуели в Маями, а в този момент и тук в Чарлстън. Конкретно в този шампионат имаше случай, в който трябваше да изиграя два дуела за ден, което не е по никакъв начин елементарно. Не помня в миналото да бях правила сходно нещо в професионалната ми кариера. Мисля, че за последно ми се беше случила когато бях на 12 години “, разяснява Колинс на конференцията след финала.

„ Да бъда въвлечена в сходно физическо предизвикателство, да бъда изправена пред границите на опциите си и да се оправя – това е нещо, което ми вдъхна доста убеденост. Изключително щастлива съм от равнището на игра, което показвам. Фантастично е това, което ми се случи през последните две седмици “, добави Колинс.

Серията от 13 поредни победи е най-хубавата в кариерата на Колинс досега. Предишното ѝ върхово достижение беше 12 поредни триумфа, които обаче не пристигнаха в поредни седмици. Става въпрос за сезон 2021, когато Колинс завоюва купата на алените кортове в Палермо (Италия), след което победи и на хард в Сан Хосе (САЩ) и доближи до осминафиналите на шампионата в Монреал.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР