Американец от щата Мичиган прекара 37 години зад решетките за

...
Американец от щата Мичиган прекара 37 години зад решетките за
Коментари Харесай

Невиждана драма със затворник след лъжа

Американец от щата Мичиган прекара 37 години зад решетките за закононарушение, което не е направил. На независимост той излезе след признанието на свидетелка в неистина, заяви изданието Unilad.

Уолтър Форбс бе задържан през 1982 година, откакто се е намесил да разтърве сборичкване в бар. На идващия ден един от участниците в побоя Денис Хол стрелял против Форбс. По-късно Хол починал при пожар, зародил при палеж.

Обвинението се основавало на показанията на свидетелката Енис Кенъбрю. Тя твърдяла, че видяла Форбс на мястото на пожара. В резултат американецът бе наказан неправилно за палежа и убийството.

През 2017 година Кенъбрю призна, че в действителност не е виждала Форбс. Тя разясни, че го показала, тъй като я заплашвали двама локални поданици, които живеели в съседство. Те заплашили да причинят на нея и фамилията й вреди, в случай че не уточни Форбс за провинен.

63-годишният Форбс, който излезе от пандиза след 37 години зад решетките, изрази признателност за закъснялото самопризнание на свидетелката
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР