Американец е починал, след като електронната му цигара е избухнала

...
Американец е починал, след като електронната му цигара е избухнала
Коментари Харесай

Електронна цигара уби мъж във Флорида

Американец е умрял, откакто електронната му цигара е избухнала и елементи от нея са попаднали в черепа му, оповестиха през вчерашния ден правосъдни медици, представени от Би Би Си.

Талмадж Д’Елиа (38 г.) е получил и 80% изгаряния по тялото си в пожар на 5 май, породен от експлодиралата цигара, демонстрираха още резултатите от експертизата. Тялото на мъжа е намерено от пожарникари в горящата спалня в дома му в курорта Сейнт Питърсбърг, щата Флорида.

Смята се, че това е първият съдбовен случай, обвързван с детонация на електронен сурогат на цигарите. Властите подчертаха, че гибелта на телевизионния продуцент се дължи на случай.

Местни медии прецизираха, че формалната причина е “рана на главата ”. Две части от е-цигарата са били открити, забити в черепа на Д’Елиа, сочат данните от аутопсията.

По данни на пожарната работа на Съединени американски щати сред 2009 и 2016 година е имало 195 обособени случая с детонации и пожари, свързани с електронни цигари. В резултат са потърпевши 133 души, 38 от тях съществено.

През 2015 година гърмеж на такова устройство счупи врата и мазета зъбите на мъж на 29 година от Колорадо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР