Американец е арестуван в Израел по подозрение за умишлено обезличаване“

...
Американец е арестуван в Израел по подозрение за умишлено обезличаване“
Коментари Харесай

Американец арестуван в Израел за разбиване на римски статуи в музей

Американец е задържан в Израел по съмнение за „ съзнателно обезличаване “ на скъпи статуи в Израелския музей в Йерусалим, удостовери израелската полиция.

Неназованият 40-годишен мъж беше задържан, откакто полицията беше извикана на отчети от личния състав по сигурността в културната институция в Йерусалим.

 Заподозреният остава в ареста след явяване в съда в петък. class= Заподозреният остава в ареста след явяване в съда в петък. С общителното подпомагане на отдела на представителя на израелската полиция

Според Jerusalem Post две древноримски статуи, датиращи от 2-ри век, са били развалени.

В изказване, изпратено до CNN, израелската полиция сподели: „ Вчера (четвъртък) в късния следобяд регионалната полиция на Йерусалим получи отчет от чиновници по сигурността в Израелския музей за клиент, който съзнателно е унищожил статуи със забележителна финансова стойност, изложени в музея, причинявайки обилни вреди. "

Заподозреният, американски жител, е бил отведен за разпит в гара Мория в израелската столица, заяви полицията.

Изявлението на полицията продължава: „ По време на първичното следствие беше разкрито, че обвиненият е направил акта, тъй като счита тези статуи за „ идолопоклоннически “ и противоречащи на Тората. “

Но юристът на мъжа отхвърли той да е работил съгласно фундаменталистки религиозни убеждения, като вместо това сподели, че страда от психологично заболяване.

Заподозреният се яви в съда в петък, където магистрат ите удължиха задържането му до понеделник, до момента в който полицейското следствие продължава.

Адвокатът на мъжа, Ник Кауфман, изиска името на клиента му да не се разкрива. Магистратът отхвърли това искане, само че отсрочи решението дали да го уточни за неделя сутринта.

В имейл, изпратен до CNN, Кауфман сподели: „ Заподозреният не е работил от иконоборчески фанатизъм. Неговите дейности преди случая и общото държание допускат, че той страда от добре известно положение, известно като Йерусалимски синдром.

„ С негово единодушие и това на полицията той беше ориентиран за психиатрична експертиза с упованието, че ще бъде освободен от следствения арест в понеделник. “

Йерусалимският синдром е рядко положение, при което туристите са толкоз завладени от историята и силата на града, че се разграничават от действителността и имат вяра, че са древен фигури.

Инцидентът идва по време на едноседмичния фестивал Сукот и единствено дни откакто израелската полиция арестува петима души по съмнение, че са плюели наоколо до християни или църкви в Стария град на Йерусалим.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР