AMD пусна новата AMD ROCm 5.6 отворена софтуерна платформа. В

...
AMD пусна новата AMD ROCm 5.6 отворена софтуерна платформа. В
Коментари Харесай

AMD обнови платформата ROCm 5.6 с оптимизация за AI 

AMD пусна новата AMD ROCm 5.6 отворена софтуерна платформа. В собствен блог старши вицепрезидентът на AMD AI групата – Вамси Бопана – споделя за някои от новите функционалности на ROCm 5.6.

За работни задания свързани с изкуствен интелект (AI) и огромни езикови модели (LLM), ROCm 5.6 предлага:
Интегриране на тестов набор за Hugging Face в ROCm QA Нарастваща поддръжка на OpenAI Triton вPyTorch 2.0 индукторен режим Поддръжка за по-широката общественост, за обезпечаване OpenXLA поддръжка посредством ROCm за PyTorch, TensorFlow и

За HPC приложения (високопроизводителни изчислителни среди), ROCm 5.6 вкарва усъвършенствания в няколко математически библиотеки като FFT, BLAS и решаващи средства, които образуват основата за HPC приложенията, и усъвършенствания на инструментите за разработка и внедряване на ROCm, в това число инсталиране, ROCgdb (интегриран дебъгер CPU-GPU), ROCm профайлър и документи.

През идващите месеци AMD ще усъвършенства в допълнение рамките и бекенд компилаторите за оптимална продуктивност, които включват усъвършенствания на MLIR инфраструктурата, подкрепящи поддръжката на AMD за OpenAI Triton и OpenXLA компилатори. Клиентите могат да чакат и спомагателни AI модели с отворен код, усъвършенствани за решения на AMD, в AMD хъба на Hugging Face.

Освен това AMD разкри, че по-късно тази година формалната поддръжка за AMD ROCm ще стартира да се популяризира за определени AMD RDNA 3-базирани графични процесори. Официалната поддръжка за RDNA 3-базирани GPU върху Linux се възнамерява да стартира да се популяризира тази есен, като се стартира с 48GB Radeon PRO W7900 и 24GB Radeon RX 7900 XTX картите, и последователно се пускат разширени благоприятни условия с цел да други графични карти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР