Амбицирани сме да изберем наш кмет от ДПС поне в

...
Амбицирани сме да изберем наш кмет от ДПС поне в
Коментари Харесай

Хамид: ДПС ще спечели втори областен град на първи тур

Амбицирани сме да изберем наш кмет от Движение за права и свободи най-малко в още един регионален град в Северна България, само че дано общината да остане в загадка. Това съобщи заместник-председателят на групата на Движение за права и свободи, Хамид Хамид в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов по Канал 3

Като депутат от Шуменската област, само че и като депутат от Движение за права и свободи ще бъда зает за всички области, в това число и за тази област за която приказваме. Мислим, че ще се оправим още в първи тур, добави Хамид. Относно Пловдив, мисля, че той ще падне на първи тур и ще бъде извоюван от претендента на ГЕРБ, тъй като не мисля, че организациите, които издигат господин Атанасов ще се оправят, даде прогнозата и оценката си Хамид Хамид.

Всеки настоящ избор - било то локални, президентски, или парламентарни избори, е една момента фотография на настоящата политическа конюнктура и в случай че има внезапна смяна на настройките в обществото, то безспорно, страната се изправя пред нова политическа конюнктура, разяснява зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи. И добави: „ Аз не чакам чак толкоз внезапна смяна в страната, само че позволявам изненади в някои градове. Несъмнено в София е извънредно забавно. Само кметът на София не е задоволително за политическа смяна, само че в случай че има смяна и в други огромни градове, партиите ще би трябвало да се замислят ”.

По мотив абсурда с стартирането на независимост на килъра Джок Полфрийман и предложенията за законови ремонти, които да не разрешават съглашение, което да понижава присъдата при тежки умишлени закононарушения, Хамид Хамид сподели, че през вчерашния ден правната комисия, на която той е член, е приела ч етири законопроекта на първо четене, импортирани от разнообразни парламентарни групи. Ако се поставите на мястото на околните на жертви от тежки закононарушения, надали има отмъщение, което да ги удовлетвори. Винаги ще има недоволни от присъдите. Важното е съдът да произнася своите присъди, абстрахирайки се от страстите на околните на жертвите,  коментира юристът. Обществените настройки са такива, че се желае унищожаване на съкратеното разследване. Смятам, че за тежки закононарушения като ликвидиране, тежки телесни повреди, блудничество и обезчестяване не би трябвало да се ползва това. Той не може да бъде отстранен за по-леките закононарушения, тъй като дава своите резултати. Съгласни сме и на второ четене да подкрепим текстовете. Смятам също, че би трябвало да се усилят присъдите за блудничество, сподели още Хамид.

Гледах репортажи от митингите против Иван Гешев, проведени от обвинени и подсъдими лица, едни олигарси, които се приказва, че са доста богати и са забогатели на гърба на българския народ. Не мисля, че българското общество ще им даде късмет да си избират основен прокурор. Това са платени митинги. Не би трябвало избора на основен прокурор да се политизира, призовавали сме за това доста пъти, тъй като това е избор на самостоятелната правосъдна система, сподели още Хамид Хамид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР