Амбициозният американски стартъп Nikola откри нов завод, който стартира в

...
Амбициозният американски стартъп Nikola откри нов завод, който стартира в
Коментари Харесай

Електрическите камиони Nikola ще се произвеждат в завода на Iveco

Амбициозният американски стартъп Nikola откри нов цех, който започва в съдействие с италианския промишлен тръст Iveco. Съоръжението в Улм обаче е напълно благосъстоятелност на италианците.

Интересното е, че този монтажен обект в действителност съществува повече от десетилетие. В края на 2000 година там се произвеждаха стандартни камиони Iveco. През 2012 година производството е спряно. През 2019 година, след оповестяването на съдействие с Nikola Motors, беше решено поточните линии да се преработят за сглобяването на камионите Tre.

Следват огромни вложения в предприятието, както от италианците, по този начин и от американците. Сегашната му повърхност е 50 хиляди квадратни метра, 25 от които са изцяло затворени пространства.

След световна рационализация всички механически процеси са пригодени особено за сглобяването на електрическите коли на Nikola. Засега се възнамерява да се създават към 1000 камиона годишно. Според представители на компанията стартирането е планувано за четвъртото тримесечие на 2021 година

Nikola Tre е основан на елементи и възли на Iveco S-Way и има задвижване 6x2. Електрическите съставни елементи са създадени взаимно с Fiat Powertrain Technologies, а горивните кафези са създадени взаимно със експерти на Bosch.

Досега приблизителните характерности наподобяват по този начин: електрически мотор, произвеждащ 653 конски сили, оптималната скорост от 121 километра в час и запас на мощ до 560 километра, което се реализира с помощта на доста огромна батерия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР