Амбициозен проект за масово засаждане на дървета стартира в Кипър.

...
Амбициозен проект за масово засаждане на дървета стартира в Кипър.
Коментари Харесай

Кипър стартира масово засаждане на дървета

Амбициозен план за всеобщо засаждане на дървета започва в Кипър. Набиращата мощ и поддръжка гражданска самодейност, без партии и неправителствени организации, бе подхваната като част от битката с климатичните промени, които към този момент съществено засягат и заплашват средиземноморския остров, съобщи БНР.

Първата оповестена акция бе под надслова „ 300 000 дървета в Никозия”– по 1 дърво за всеки гражданин на кипърската столица, обясниха концепцията си основателите. Към нея към този момент се причислиха и другите градове в страната - за 300 000 дървета в Лимасол, по 100 000 дървета в Ларнака и Пафос. Така планът към този момент включва общо 800 000 дървета за засаждане, по 1 за всеки гражданин на Кипър, чието население е към 850 000 души.

Целта на уредниците е да се активизира цялото кипърско общество на всички равнища - локални управляващи, отдела по горите, университети, учебни заведения и други институции, за по-зелен остров и да предотвратят превръщането му в пустиня. За такава заплаха предизвестяват извършени интернационалните научни проучвания за въздействието на климатичните промени върху Кипър и региона на Източното Средиземноморие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР