Amazon се готви да съкрати до 10 000 служители, съобщи

...
Amazon се готви да съкрати до 10 000 служители, съобщи
Коментари Харесай

Amazon ще съкрати 10 000 служители

Amazon се готви да редуцира до 10 000 чиновници, заяви „ Ню Йорк таймс “. Това ще съставлява малко по-малко от един % от общия брой на чиновниците на компанията, които в края на септември са били 1,54 милиона в целия свят, без да се броят сезонните служащи, които се наемат в интервали на нараснала интензивност като коледните празници.

В отчета на “Таймс ” се споделя, че засегнатите длъжности ще бъдат ситуирани в отдела за устройства на Amazon, отдела за търговия на дребно и човешките запаси.

Разпределението по страни не е конкретизирано.

В отчета се споделя, че общият брой на съкратените чиновници може да се промени, само че в случай че се удостовери, това ще бъде най-големият кръг от уволнения в историята на 28-годишната компания, учредена от Джеф Безос.

Уволненията ще последват нападателно наемане на чиновници. С разцвета на бизнеса, дължащ се на пандемията, тъй като затворените хора се насочиха съществено към онлайн извършването на покупки, Amazon удвои работната си мощ от първото тримесечие на 2020 година до 1,62 млн. чиновници две години по-късно.

Но с утежняването на икономическата обстановка преди две седмици Amazon разгласи заледяване на наемането на чиновници и работната мощ към този момент е намаляла спрямо началото на годината.

Потърсена от Агенция Франс Прес, Amazon не отговори незабавно на молбата за коментар.

Миналата седмица Мета, компанията майка на Facebook, разгласи, че редуцира 11 000 работни места, или към 13% от работната си мощ.

Компанията за онлайн разплащания Stripe и приложението за транспорт на коли Lyft също неотдавна оповестиха за огромни съкращения. Twitter, неотдавна добит от Елон Мъск, по-рано този месец уволни към половината от своите 7500 чиновници.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР