Amazon използва тихомълком интересна стратегия, за да развива собствения си

...
Amazon използва тихомълком интересна стратегия, за да развива собствения си
Коментари Харесай

Тихата стратегия на Amazon

Amazon употребява тихомълком забавна тактика, с цел да развива личния си рекламен бизнес: тя купува реклама в Гугъл. Това демонстрира нов отчет на анализаторите от Merkle, представен от Inc.com. 

Може да наподобява нелогично да се заплаща на друга компания-конкурент, когато си към този момент третата най-голяма платформа за цифрова реклама, само че в действителност това е един брилянтен ход, считат наблюдаващи. Защо? Т.нар. Shopping Ads на Гугъл дават опция на бизнеси като Amazon да слагат свои реклами, които непосредствено свързват с самостоятелните продуктови страници в техните онлайн магазини. 

Според отчета на Merkle, до 40% от кликванията върху личния рекламен артикул на Amazon, прочут като Amazon Sponsored Products, произлизат от други продуктови страници. Това значи, че Amazon задвижва трафик към своите продуктови страници, като заплаща за Гугъл Shopping Ads. Тя оказва помощ на личния си рекламен бизнес по този метод.

Помислете за числата за минута. Докладът на Merkle допуска, че рекламният бизнес на Amazon е бил на стойност от 7,4 милиарда $ през 2018 година и че Amazon държи близо 7% от пазара на цифрови реклами в Съединени американски щати. Това е със 122% повече от миналата година, което значи, че Sponsored Products се уголемява доста нападателно.

Това е неконвенционално блестяща тактика

Изглежда, че един от най-ефективните способи, по които компанията разраства личния си рекламен бизнес, е посредством този изцяло неконвенционален способ. 

Но в действителност има смисъл, в случай че имаме поради, че рекламите от Sponsored Products на Amazon изискват трафик към продуктовите страници. Това са самостоятелните описи с артикули, които Amazon и продавачите от трети страни основават, с цел да опишат каквото продават. След това логаритъмът на Amazon демонстрира подобаващи реклами въз основа на това, което компанията счита, че може да интересува интернет потребителите и купувачи.

Как Amazon стана най-скъпия бранд в света

Разбира се, огромно количество трафик към тези страници идва и от органични резултати от търсенето, а огромна част идва и от хора, които търсят в уеб страницата на Amazon. Но има смисъл Amazon да задвижва трафик към тези свои страници с платени реклами, защото Гугъл към момента е най-голямата интернет платформа за заплатен рекламен трафик.  

Дигиталната реклама всъщност в просто игра на цифри. Дори, в случай че процентът на реализация е относително невисок, можете да генерирате възвръщаемост на инвестицията си. Това значи, че в случай че Amazon може да прави повече пари от реклами в обособената продуктова страница, в сравнение с коства да задвижи трафик до тази страница, тя ще го задвижи, за какво не. 

Защо би трябвало да се обърне внимание на това

Amazon верятно е пресметната числата, или най-малко се пробва да разбере дали тази налична алтернатива за стимулиране на рекламния ѝ бизнес е сполучлива в дълготраен проект. Фактът, че тя в действителност задвижва най-големия си съперник към личния си рекламен бизнес, с цел да построи този бизнес, е незабравим и ни дава един урок, който си коства да обмислим.  

Урокът е, че от време на време най-ефективният метод да се състезаваме с по-голям състезател на пазара е да намерим по какъв начин да използваме най-голямата му мощ стратегически в своя изгода. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР