Аман. Сирийски военни самолети и артилерия нападнаха територии, контролирани от

...
Аман. Сирийски военни самолети и артилерия нападнаха територии, контролирани от
Коментари Харесай

Reuters: Сирийската армия е нападнала територии контролирани от бунтовнически групировки в източните предградия на Дамаск

Аман. Сирийски военни самолети и артилерия нападнаха територии, следени от размирен групировки в източните покрайнини на Дамаск, предава Reuters. Това се случи един ден откакто с посредничеството на Русия, бе подписано помирение с една от бунтовническите групи.
Министерството на защитата на Русия съобщи, че е реализирано помирение с групировката „ Файлак ар Рахман “, което трябваше да влезе в действие от 21:00 московско време.
Говорител на „ Файлак ар Рахман “, сподели, че окръж Джобар, който се намира на 2 километра от Стария град на Дамаск, както и близкият Айн Тарма на границата с Източна Гута, са били ударени с въздушни удари и артилерийски бараж скоро след влизането в действие на примирието.
„ След първите няколко часа имаше доста нарушавания. Към среднощ пуснаха бомби, а от сутринта има и удари из Гута “, съобщи представителят на групировката Ваел Алван. Нападенията са осъществени от елементи на елитната сирийска 4-та дивизия.
Превод и редакция: Симеон Миланов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР