АМ „Люлин“ става част от АМ „Струма“, а пътят Калотина

...
АМ „Люлин“ става част от АМ „Струма“, а пътят Калотина
Коментари Харесай

Магистрала „Люлин“ става част от „Струма“, пътят Калотина - София става магистрала „Европа“

АМ „ Люлин “ става част от Автомагистрала „ Струма “, а пътят Калотина - София става автомагистрала „ Европа “, която ще включва и Северната скоростна дъга. Това е планувано в решение на Министерския съвет, с което се утвърждава описът на републиканските пътища и се приема описът на пътищата от републиканската пътна мрежа, за които се заплаща винетна такса.

Автомагистрала „ Люлин “ се причислява към „ Струма “ заради дребната си дължина - 19,6 км, и обстоятелството, че се явява естествено начало на избраното за Автомагистрала „ Струма " трасе. Така секторът „ София - Перник " става част от пътя „ София - Перник - Дупница - Благоевград - Симитли - Кресна - Сандански - граница Гърция ".

На 15 ноември 2018 година беше подписан договорът с определения реализатор за създаване на 14,5 км от трасето на пътя Калотина - София в сектора от граничния пункт до пътен възел „ Драгоман ", като планът планува и излаз към интермодален терминал Драгоман. Предстои сключване на контракт и за още един сектор от него - сред Драгоман и Сливница. С модернизацията на пътя сред границата с Република Сърбия и София ще се усъвършенства свързаността на страната със западната ни съседка. Така ще се понижи времето за пътешестване и ще се увеличи пътната сигурност по трасето.

С държавното решение мостът на р. Дунав в посока Русе - Гюргево за частта на територията на Република България се дефинира за оборудване, за което се събира такса за прилагане на настрана оборудване по републиканските пътища, според наредбата на Закона за пътищата, аналогично на настоящето състояние.

Изменението в листата на републиканските пътища се прави заради множеството настъпили промени, свързани с въвеждането в употреба на нови пътни прави, които са част от републиканската пътна мрежа на страната, или отпадане на трасета от нея.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР