Алтернативно занимание за децата през лятната ваканция е салон с

...
Алтернативно занимание за децата през лятната ваканция е салон с
Коментари Харесай

Лятна гимнастика развива физическите умения и стимулира общуването при децата

Алтернативно занятие за децата през лятната почивка е салон с обезопасени гимнастически уреди. С игри децата се развиват физически, стават по-общителни и подтикват мозъка си. Млад и обединен колектив от 8 души се грижи за заниманието на деца от 10 месеца до 12 години.

Упражнения по спортна гимнастика. С греда, успоредка и халки. И всяка седмица друга тематика. Тази седмица децата са в ролята на звездни рейнджъри и учат гравитацията. На пръв взор комплицирана дума, само че не напълно.
Милица Георгиева, инструктор: Те си показват, че са в Космоса, че сме на Луната, всичко е под формата на игра и премеждие, и един тип те го възприемат все едно са отишли и си играят с някого.
С всяко упражнение децата научават по нещо - да не се бутат и да съблюдават ред, развиват памет и централизация. Инструкторите се учат от децата на самообладание и успокоение, както и да работят с усмивка.
Милица Георгиева, инструктор: Преодоляват страхове като височина, научават се да вземат решения, до момента в който извършват упражненията и също по този начин, не на последно място, се развива доста добре еластичност, разтегливост и целия опорно-двигателен уред.
Тук не е като в учебно заведение, нито като в детската градина, не се пишат и домашни. Децата играят и се усещат свободни, спортуват и незабелязано развиват нови умения, до момента в който се забавляват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР