Алпийско селце беше спасено от изчезване. Халщат се намира във

...
Алпийско селце беше спасено от изчезване. Халщат се намира във
Коментари Харесай

Снимки в социалните мрежи спасиха алпийско селце от изчезване

Алпийско селце беше избавено от изгубване. Халщат се намира във величествените Алпи и е оповестено за международно културно завещание от ЮНЕСКО. Днес то посреща по милион туристи годишно, само че не поради богатата си история, а поради известността му в обществените мрежи, съобщи Нова Телевизия.

В селото със 770 поданици всеки ден идват рейсове, цялостни с хора. Основно идващите са азиатци. Хей Лин е една от тях. Дошла е със сестра си от Сингапур, с цел да види това прелестно място. Подтикнали я красивите фотоси в интернет.



„ Ще направя фотоси за профила ми в Instagram. Моят другар ми предложи безусловно да видя Австрия, тъй като било пъклен красиво. А, когато вкарах "Австрия " в интернет, попаднах на това място “, описа тя.

Халщат се е трансформирал в място за поклонение на безчет фотолюбители. Тази идилия е съвършеният декор за селфита. А известността на селцето в интернет му носи солидни доходи. Вече има задоволително работа за всички. Младите все по-рядко напущат селото.



„ Бягството на локалните хора беше голям проблем за нас. Младите хора напускаха. Сега това се промени”, описа кметът на Халщат Александър Шойц.

Но не всички са очаровани от взрива на туризма. По тесните улички на Халщат минават по към 10 000 души дневно. А някои от тях даже звънят по домовете и питат дали могат да ги прегледат от вътрешната страна и да снимат. Но това не е всичко…



„ Чувам врявата на туристите, даже и при компактно затворени прозорци. И макар двойното остъкляване, всичко се чува в цялата къща “, оплака се жителят Йорг Цимерман.

Много от туристите биха могли да си спестят далечното пътешестване, тъй като в китайската провинция Гуандонг, на 7100 километра от алпийското селце, има достоверно копие на Халщат.

Но азиатските туристи въпреки всичко избират оригинала.



Снимки: Pixabay
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР