Алпийските курорти във Франция се сблъскват с нов проблем -

...
Алпийските курорти във Франция се сблъскват с нов проблем -
Коментари Харесай

Ски-патрули следят за наркодилъри във френските Алпи

Алпийските курорти във Франция се сблъскват с нов проблем - от ден на ден хора карат ски и сноуборд под въздействието на опиати и провокират произшествия. Заради тази рискова наклонност, по пистите към този момент работят профилирани патрули, които да пресекат активността на дилърите.

Опитни скиори със сини якета - те не са на отмора. Работата им е да патрулират по пистите на алпийските курорти във френския департамент От Савоа. През ученическата почивка броят на скиорите нараства до 15 пъти и случаите по скатовете зачестяват.

" От ранния следобяд има хора, които към този момент са много замаяни от алкохола. Тяхното държание става рисково. Могат да зародят спорове ", изяснява служител на реда от ски патрула.

Употребата на алкохол е неприятна част от всекидневието, с която служителите на реда по пистите би трябвало да се оправят. Но в последно време те се сблъскват и с различен проблем - опиатите. Борбата против разпространяването на кокаин, екстази и марихуана е приоритет за ски-патрулите. Тя стартира още по пътищата в подножието на пистите. Шофьорът на този бус е дал позитивна проба за кокаин.

" Незабавно му се взима книжката, сформира се акт и ще му се отнеме и колата ", споделя проверяващият го служител на реда.

В късния следобяд умората и заниманията вземат превес в алпийските курорти. Алкохолът се лее като вода. А някои одобряват и опиати.

Полицаите за малко време откриват няколко групички младежи, които признават, че са пушили марихуана. При инспекциите по пистите патрулите употребяват куче, подготвено да надушва опиати от няколко метра. Този скиор е спрян за инспекция и е открито, че носи 10 грама марихуана. Глобата за него е 200 евро.

Доста по-сурови са наказванията за хванатите наркодилъри в региона. Особено за тези, които популяризират кокаин или екстази.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР