Ало, Космос! Говори България. Всичко, което искате да питате за

...
Ало, Космос! Говори България. Всичко, което искате да питате за
Коментари Харесай

Трето издание на космическия фестивал Ало, Космос! Говори България

" Ало, Космос! Говори България ". Всичко, което желаете да питате за Вселената и не се страхувате - отговорите идват в третото издание в Научно-космическия фестивал в София Тех парк. С диалог с Международната галактическа станция, забавни опити и демонстрации.

Целта на младежкия Научно-космически фестивал е да даде на децата смели, галактически фантазии.

" Това, което желаеме в края на краищата да се случи, е да има резултат. Резултатът е какъв ще бъде? От тук, от тази зала да тръгне идващият българския астронавт. А и също по този начин, от тази зала да тръгне и идващият български нобелист ", сподели уредникът доктор Соломон Паси.

Посетителите през целия ден можеха да вземат участие в най-различни работилници и да вършат опити в лаборатории или да се допрян до модерни технологии, използвани и в Космоса.

" Това, с което се занимаваме е 3D принтиране в областта на медицината. Можем да сътворяваме точни анатомични модели от друг тип полимери. Тази технология може да бъде доста скъпа в Космоса, тъй като по този метод могат да бъдат възпроизвеждани човешки кости или скотски кости, което е една доста скъпа находка, в случай че и когато в действителност стигнем до Марс ", сподели доктор Ваньо Везиров.

Възможно ли е в действителност да живеем на Марс и за какво би трябвало да изследваме Червената планета беше една от тематиките на " Ало, Космос! Говори България ".

" Марс се оказва единствената планета в Слънчевата система, където може би преди към 3 милиарда и половина години е имало извънземен живот. Планетата по това време е имала задоволително гъста атмосфера, с цел да поддържа задоволително подобаваща температура и налягане. И на Марс, преди толкоз доста години е имало течна вода ", сподели Тихомир Димитров.

Третото издание на галактическия фестивал съумя да притегли най-запалените фенове на Вселената и на нейните секрети.

Репортер: Ерика Шаумян

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР