Алжирката Инес Ибу бе определена за „герой“ от Винъс Уилямс,

...
Алжирката Инес Ибу бе определена за „герой“ от Винъс Уилямс,
Коментари Харесай

Алжирка към Тийм: Скъпи Доминик, много споделят моята действителност

Алжирката Инес Ибу бе избрана за „ воин “ от Винъс Уилямс, до момента в който президентът на страната даде обещание цялостна поддръжка след прочувственото видео на нискоранкираната тенисистка, в което тя се обърна към Доминик Тийм, изразил неотдавна опозицията си против финансирането на по-нискоранкирани тенисисти.

Австриецът отхвърли концепцията, че топ тенисистите би трябвало да оказват финансова поддръжка за по-нископоставените си в ранглистата сътрудници, които изпитват финансови усложнения заради насилствената пауза в шампионатите заради новия вирус. Във видеото, което продължава над девет минути и бе оповестено на Инстаграм страницата на Ибу, международната номер 620 стартира със „ Скъпи Доминик “ и приказва за компликациите, пред които е била изправена, както и за жертвите, които се е наложило да направи по време на кариерата си. 21-годишната тенисистка помоли Тийм да разбере голямата разлика сред „ магическия свят “ на австриеца и по какъв начин тя е трябвало да преследва своите тенис фантазии в Северна Африка, където даже нямало съществена инфраструктура за тенис.

„ Мечтая за деня, в който ще мога да си разреша подарък за моите родители. Аз съм самотна дама, обикаляща света и търсеща най-евтините вероятни билети “, сподели Ибу, която стартира да играе тенис на шестгодишна възраст, само че е спечелила за момента едвам 27 825 $ от наградни фондове. Световният номер 1 Новак Джокович прикани своите сътрудници от професионалния тур да подпмогнат играчите, наранени от рецесията, която стартира в март и ще продължи най-малко доникъде на юли. Тийм съобщи по-рано, че съгласно него някои браншове се нуждаят от по-сериозна финансова помощ, в сравнение с сътрудниците му от по-ниските равнища на тениса. „ Сменяш ли алената настилка с хард всяка седмица като мен? Завършваш ли шампионатите с дупки в обувките като мен? Скъпи Доминик, за разлика от теб, доста споделят моята реалност. Просто ти подсещам, не сме оцелили до момента поради твоите пари. И никой не е желал нищо от теб. Инициативата потегли от великодушни играчи, които демонстрираха съпричастност с класа “, обърна с Ибу към Тийм във видеото.

Управляващите звена неотдавна събраха 6 млн. $ в помощ на нискоранкираните играчи. Ибу сподели още, че рецесията е посочила „ кои са в действителност хората “ и поддръжката за тенисистите в потребност е единствено, с цел да помогне на спорта да оцелее. „ Не сме желали нищо от вас. Освен малко почитание за нашата жертва. Играчи като теб ме карат да не преставам да бленувам. Моля ви, не ги сривайте “. Уилямс, седемкратна шампионка от Шлема, разяснява под поста й: „ Ти си моят воин “. Ибу отвърна: „ Ти постоянно си била пък моя, а в този момент още повече. Благодаря ти толкоз доста “. Австралиецът Кирьос, който разкритикува Тийм за мненията му, написа „ Уважение! “, преди да добави „ Продължавай да се бориш, аз постоянно ще виждам да оказа помощ “.

Публикацията на Ибу провокира сериозен отзив в обществените мрежи и прикова вниманието даже на алжирския президент Абделмаджид Тебун. „ Алжир не може да изпусне състезателен гений като Инес Ибу в млада възраст. Скоро, Министерството на младежта и спорта ще се погрижи за теб и твоя труд. Имаш моята цялостна поддръжка и ти поисквам триумф, дай Боже “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР