Алия Шоукат прави своите първи крачки в киното още 10-годишна

...
Алия Шоукат прави своите първи крачки в киното още 10-годишна
Коментари Харесай

Алия Шоукат или актрисата, осветена от Брад Пит - slava.bg

Алия Шоукат прави своите първи крачки в киното още 10-годишна и до момента има над 40 функции. Отделно снима и за телевизия. Има три награди за функциите си, само че не е измежду звездите, за които изданията зад океана да отделят място на кориците си.

Докато не попадна под прожекторите като хипотетична държанка на Брад Пит. И двамата оставят към този момент единствено слуховете да вървят и не считат за нужно да разясняват какви са връзките им. Всичко стартира през 2019 година, само че Брад Пит тогава съобщи, че са единствено другари. Клюките за освен това се ускориха през последния месец, откакто папараците снимаха на няколко пъти Шоукат в дома на Пит с огромни пакети и то по време на изолацията.

И до момента в който всяка стъпка на артиста се следи под лупа, то за Алия се знае надалеч по-малко.

Коя е Алия Шоукат?

Още от дребна тя знае, че кариерата ѝ ще бъде обвързвана с малкия екран. Първата ѝ роля е през 1999 година, само че същинската популярност идва след присъединяване ѝ в американския ситком „ Развитие в застой “. Ролята ѝ на саркастичната Мейби ѝ носи популярност, номинации и три статуетки.

„ На девет споделих на родителите си, че желая да бъда актриса. В началото те не поддържаха концепцията ми, само че с времето ми помогнаха да направя първите стъпки към една фантазия. Благодарна съм им за това “, споделя Шоукат в изявление.

Желанието да бъде пред камерата не е изненадващо – дядо ѝ Пол Бърк е бил прочут американски артист. Той става прочут с ролята си на детектив Адам Флинт в тв сериала „ Naked City “, който му носи две номинации за „ Еми “.

Актрисата нееднократно е признавала, че точно дядо ѝ е бил образецът, който желала да следва и дължи доста на него в избора си на специалност.

Тя поддържа феминизма


Брад Пит нееднократно е изразявал позитивното си отношение към феминизма.

„ Струва ми се, че хората са прекомерно закрепени върху самата идея за феминизма. Всъщност е нужно единствено към дамите и мъжете да се отнасят еднообразно, не е мъчно “, споделя Шоукат. И добавя, че всички хора са равни.

„ Няма значение дали сте звезда или упорит артист, мъж или жена, всички хора са равни и ние би трябвало да помним това “, безапелационна е Алия.

Втора специалност

Освен към функциите в малкия екран и киното, Алия Шоукат обича да рисува. На 17 години актрисата изживява сложен интервал и тогава взема решение да насочи отрицателните си страсти към творчество. Днес Алия смята изкуството за една от най-важните области от живота си, споделя своите произведения в Instagram, а също по този начин акцентира, че точно творчеството ѝ дава морална мощ да продължи, когато животът ѝ сервира неприятни изненади.

Не се смята за американка

Алия Шоукат е родена в Съединени американски щати, само че не се счита за американка. Баща ѝ е роден в Ирак, а майка ѝ има норвежки, италиански и ирландски корени.

„ Като дете изпитвах проблеми, свързани с етническия ми генезис. Струваше ми се, че наподобявам необичайно, смущавах се да приказвам за предците си. Въпреки това в този момент се гордея с произхода си и интензивно уча културните обичаи на моето многонационално семейство “, споделя Шоукат.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР