Алиша Уит описва как е преодоляла рака на гърдата и трагичната смърт на родителите си с музиката си

...
Алиша Уит, певица и актьор, известна с ролите си в
Коментари Харесай

Алиша Уит, певица и актьор, известна с ролите си в „Градска легенда” и „Mr. Holland’s Opus“, трагично загуби и двамата си родители, когато бяха намерени мъртви в дома им през декември 2021 г.

Не след дълго Witt започна да се подлага на лечение, след като беше диагностициран с рак на гърдата през есента на 2022 г.

Днес Вит казва, че е без рак и „се чувства страхотно“. За личните си изпитания тя каза на CNN в скорошно интервю, че е намерила начин да насочи опита си от тази глава в музиката си – нов албум с 6 песни, издаден в петък, наречен „Witness“.

„Песента „Witness“ е родена като нещо като мантра“, каза Уит, добавяйки, че части от припева са „малко на зацикляне, тъй като наистина минавах през епицентъра на всичко“.

Докато минаваше през него, тя описа някои от уроците, които научи по пътя.

„Важно е да осъзнаете, че ако можете да преминете през това, можете да преминете през почти всичко.“

 Актрисата и певица Алиша Вит. Актрисата и певица Алиша Вит. Травис Комо

Това интервю е редактирано и съкратено за яснота.

CNN: Какво означава това EP „Witness“ за вас, особено предвид всичко, през което преминахте през последните няколко години?

Вит: Исках да бъда верен на себе си, верен на моите приятели, които са мои свидетели, а също и достатъчно отворен (бъда) така, че всеки слушател, който е минал през нещо подобно (който) ще може да разпознават себе си. Сега това е свидетелство за всеки, който е минал през подобно време. Знаех, че когато дойде време да вляза в студиото по-рано тази година, „Witness“ ще бъде заглавната песен и исках това да бъде темата на целия проект. Исках всяка песен в (EP) да има нещо общо или с мен като свидетел, или с други свидетели на мен.

CNN: Направихте изявление в социалните си медии миналата година след смъртта на родителите си, в което описвате как сте ги намерили „на бриз, в песен, в сън“. Как конкретно музиката ти помага да се справиш със загубата на родителите си?

Witt: “Over the Rainbow” много ми напомня за тях. Фактът, че трябваше да го пея на „Maskid Singer“, те бяха много близо до мен през целия този процес и това беше магическо изживяване. Родителите ми са много близки. Намирам ги в сънища, намирам ги в песни, намирам ги във ветрове. Случи се онзи ден на рождения ми ден, баща ми дойде при мен. Той ми липсваше особено и ми липсват и двамата в различни моменти по специфичен начин. Но на моя рожден ден точно баща ми ми липсваше и открих, че се обръщам към него мислено и той ми изпрати много конкретен знак. За мен е очарователно, че сега баща ми има тази новооткрита сила да се свързва по този начин и знам, че го радва толкова, колкото и мен.

CNN: За други, които може да се борят с управлението на психическото или физическото си здраве или които се намират в подобна ситуация, какви ресурси използвахте, за да преминете през всичко това?

Вит: Не знам как щях да го преживея без няколко много конкретни приятели и не знам дали щях да го преживея без моето куче Ърнест. Не мога да подкрепям достатъчно силно животните наоколо, защото те ви познават по-добре от всеки друг, виждат истината и ви обичат. Освен това аз съм силен защитник на терапията, няма заместител на истинската терапия. Окуражен съм от количеството хора, които познавам, които приемат терапия в наши дни.

CNN: Песента ви „One Last Drink“ говори за нова гледна точка, която придобихте след лечение на рак. Какво се надявате хората да вземат конкретно от тази песен? (Част от пътя на Witt към възстановяването беше отказването от пиенето на алкохол. Преди диагностицирането на рака тя се описваше като умерено пияч, но беше посъветвана да се въздържа от консумация на алкохол, докато се подлага на имунотерапия за лечение на нейния HER2-положителен рак. След завършване на нейното лечение, Вит избра да остане трезвен и не е пил почти две години.)

Вит: Миналата година, когато тъкмо започнах да мисля отново за срещите и как може да изглежда това сега, когато едно питие няма да бъде част от процеса на запознанства – опознаването – обработваш – хрумна ми идеята за “One Last Drink”. Ако тази песен – която наистина е за свързване с нов човек и го кани да прекара нощта без силата на питието – може би може да помогне да вдъхнови хора, които са в подобна ситуация и които са имали подобно преживяване... ако може да вдъхнови някой, който може би смята, че без алкохол е много по-забавно, отколкото си представят, ще бъда много чест.

CNN: Като оцелял от рак, как се чувствате днес?

Вит: Чувствам се страхотно. Наистина чувствам, че добрата подплата на това, което преживях, е, че в сравнително млада възраст осъзнаването, че нещо, което правя, не е в съгласие с тялото ми, ми даде възможност да настроя още по-фино диетата си и да поставя дори повече акцент върху физическото ми здраве.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР