АлиЕкспрес рискува солидна глоба, след като Европейската комисия започна днес

...
АлиЕкспрес рискува солидна глоба, след като Европейската комисия започна днес
Коментари Харесай

ЕС разследва АлиЕкспрес за незаконни и вредни стоки

" АлиЕкспрес " рискува солидна санкция, откакто Европейската комисия стартира през днешния ден следствие за разпространяване на евентуално противозаконни и нецензурен материали, съобщи Ройтерс.

Стъпката идва в сходство с Акта за цифровите услуги, който изисква фирмите да подхващат повече старания за битка с нелегално и нездравословни артикули на платформите си.

" Ние сме обезпокоени от систематичните опасности от разпространяването на противозаконна продукция като да вземем за пример подправени медикаменти, храни и хранителни добавки от " АлиЕкспрес ", съобщи пред кореспонденти представител на Европейска комисия.

Освен това Комисията е изпратила през днешния ден претенции за информация от " Майкрософт ", " Google ", платформите на " Мета ", " ТикТок " и обществената мрежа Х за използването от тях на генеративен изкуствен интелект.

Служители на Европейска комисия обявиха, че ще ревизират дали фирмите организира оценка на риска и дали са взели ограничения за понижаване на риска от евентуално нездравословно наличие от генеративен ИИ, съобщи БНР.

" Разбира се сме загрижени за това, без значение дали са дийпфейк вести или нещо обвързвано с избори, или дийпфейк, който има за цел да манипулира публичната среда ", съобщи представителите на Комисията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР