Alibaba и Microsoft създадоха първите изкуствени интелекти, който успяха да

...
Alibaba и Microsoft създадоха първите изкуствени интелекти, който успяха да
Коментари Харесай

Роботи победиха хора на състезание по четене

Alibaba и Microsoft сътвориха първите изкуствени интелекти , който съумяха да надминат човешкия мозък на тест по четене с схващане. Надпреварата сред хора и машини се е провела в университета Станфорд.

Учените от висшето образователно заведение, занимаващи се тясно с опциите на изкуствения разсъдък, са имали за цел да проследят напредъка на роботите в региона на четенето . Така за първи път резултатът е 1:0 за машините.

 Снимка 334228

Тестът е включвал над 100 хиляди въпроса, генерирани въз основата на 500 публикации от Уикипедия . Човек и роботи от двете стратегии за изкуствен интелект четат текст за телевизионното предаване Doctor Who. След това би трябвало да отговорят " Как се споделя галактическият транспортен съд на Doctor Who? ".

Моделът с дълбока невронна мрежа на Alibaba реализира резултат от 82.44 секунди за отговор на въпроса. Microsoft e с 82.650, а индивидът - 82.304 секунди.

 Снимка 334229

Разработчиците споделиха насладата си от " значимото събитие ", само че не пропуснаха да упоменат, че знаят до какво ще докара то - доста хора ще изгубят работата си и ще бъдат сменени от роботи . Те са до толкоз усъвършенствани, че към този момент могат да дават отговор на питания като това за какво вали дъжд.

Тази технология към този момент в внедрена от интернет търговеца Alibaba за улеснение на процеса на отговаряне на хилядите потребителски запитвания, които се получават ежечасно.

 Снимка 334232

За в бъдеще роботите, които четат с схващане , могат да се занимават с обслужване на клиенти, да бъдат гидове в музеи и други към момента напълно човешки действия.

 Снимка 334227

Китай поставя големи старания и средства, с цел да се трансформира във водеща мощ в региона на създаването и търговията с изкуствен интелект . Очаква се до 2020 година държавното управление да отпусне 150 милиарда за проби и рационализиране, написа CNN.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР