Alibaba.com, уебсайтът за електронна търговия на Alibaba, стартира в САЩ

...
Alibaba.com, уебсайтът за електронна търговия на Alibaba, стартира в САЩ
Коментари Харесай

Кощницата е празна в глобалната експанзия на Alibaba

Alibaba.com, уебсайтът за електронна търговия на Alibaba, започва в Съединени американски щати през 2019 година Компанията имаше за цел да записва повече от 1 милион локални компании в B2B платформата си и да се конкурира в международен мащаб с Amazon. Резултатите три години по-късно обаче са разочароващи.

Сайтът в Съединени американски щати не е постигнал първичните си цели, принуждавайки китайската компания да пренастрои проектите си за напредък, оповестяват източници от Alibaba пред Financial Times. Проектът е бил обиден и от десетки напускания на чиновници от офиса в Ню Йорк.

Проблемите в подразделението в Съединени американски щати идват на фона на наранени вътрешни интервенции на Alibaba, в това число поради репресиите против софтуерните бизнеси в Китай, забавянето на стопанската система и растящата локална конкуренция.

Alibaba.com изпитва компликации в задържането на продавачите в Съединени американски щати от самото си пускане, частично заради компликацията да се конкурира с цените на международните търговци. " Производителите в Съединени американски щати не са толкоз конкурентни, цената на всичко е доста по-висока, в това число труда. Екипът няма задоволително вътрешна поддръжка, тъй че не могат да привлекат задоволително снабдители и продавачи ", споделя сегашен чиновник в екипа пред FT.
Реклама
Повечето продавачи в Съединени американски щати анулират абонаментите си след една година съгласно някогашни и сегашни чиновници. Екипът на уеб страницата в Съединени американски щати разгласи, че ще понижи задачата си да записва 1 милион дребни предприятия в Щатите до единствено 2000 всяка година.
Масови оставки
Междувременно минимум 35 чиновници, работещи в Alibaba.com в Ню Йорк, са напуснали работата си през миналата година, което съставлява повече от половината от екипа, защото платформата не се показва добре, както и заради недоволствата за тормоз от страна на висшия мениджмънт и дългите работни часове. Повечето позиции не се запълват, което някои наблюдаващи смятат като сигнали, че компанията мисли да се отдръпна безшумно от американския пазар.

Въпреки че съставлява дребна част от бизнеса на групата, уеб сайтът има повече от 20 милиона дейни купувачи от към 200 страни, както и 200 000 световни продавачи, само че единствено няколко хиляди от тях са американски компании. Той таксува търговците по 3000 $ на година за продажби в платформата.

През 2018 година Alibaba закупи американската софтуерна компания Opensky за неразкрита сума, с цел да се разшири в Северна Америка. Съоснователят Джон Каплан, както и някои чиновници на Opensky, бяха преразпределени, с цел да започват Alibaba.com в Съединени американски щати.
Реклама
Каплан напусна компанията през май тази година, с цел да стане изпълнителен шеф на Payoneer, компания за платежни услуги, до момента в който болшинството от някогашните чиновници на Opensky също към този момент са вън от Alibaba.
Свързани публикации Ръстът на облачните услуги на Alibaba и Tencent се забавя 26 юни 2022, 12:44 Чуждестранните вложители напущат Китай 3 юни 2022, 06:50 Империята за електронна търговия на Alibaba е под опасност от Douyin и Pinduoduo 13 януари 2022, 13:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Ритейл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР