Алиансът Хаят Тахрир ал-Шам (ХТШ), воден от бившето сирийско разклонение

...
Алиансът Хаят Тахрир ал-Шам (ХТШ), воден от бившето сирийско разклонение
Коментари Харесай

Сирийски джихадисти възторгнати от успеха на талибаните

Алиансът Хаят Тахрир ал-Шам (ХТШ), воден от бившето сирийско отклонение на „ Ал Кайда “, приветства завладяването на Афганистан от талибаните, като се надява, че сирийските джихадисти също ще победят.

Въоръжената група, която публично прекъсна връзките с „ Ал Кайда “ преди години, се смята за най-известната джихадистка формация в Сирия след десетилетие на война, заяви Агенция Франс Прес.
 Центровете за джихадисти към този момент са в самата Европа, разкри Дахер Ламот и уточни образец Центровете за джихадисти към този момент са в самата Европа, разкри Дахер Ламот и уточни образец
" Вижте коя отново се появи в медиите. Телеграф, Мирър, Сън, на всички места - самата Шамима Бегум, една от многото европейки, отпътували за Сирия...

ХТШ управлява съвсем половината от региона на Идлиб - последният останал опозиционен бастион в Сирия - дружно с други по -малко авторитетни групи. Те споделят, че завладяването на Афганистан от талибаните след две десетилетия американска окупация е образец за подражателство.

„ Поздравяваме нашите братя талибани и нашия народ в Афганистан за това ясно завземане и молим Бог също да даде победа на сирийската гражданска война “, се споделя в изказване, оповестено в обществените мрежи.

ХТШ публично прекъсна връзките си с „ Ал-Кайда “ през 2016 година в напъните си за ребрандиране, които приближиха алианса до сирийските размирен групи в северозападните региони на страната. Но алиансът към момента необятно се възприема като твърда джихадистка група от деятели и поданици на Идлиб.

Сирийското държавно управление управлява две трети от страната след 10 -годишна война. В спора починаха съвсем половин милион души и половината от довоенното население на Сирия беше насила да напусне домовете си.
 В Северен Афганистан се образуват отряди за опозиция против талибаните В Северен Афганистан се образуват отряди за опозиция против талибаните
В северната афганистанска провинция Панджшир се образуват отряди на опозиция против радикалните талибани, завзели властта в страната, съ...

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР