Алианс за технологична индустрия /АТИ/, чиито членове са трите мобилни

...
Алианс за технологична индустрия /АТИ/, чиито членове са трите мобилни
Коментари Харесай

КЗП и Алианс за технологична индустрия подписаха споразумение за индексациите в договорите с потребителите

Алианс за софтуерна промишленост /АТИ/, чиито членове са трите мобилни оператора, подписаха съглашение с Комисията за отбрана на потребителите /КЗП/ по отношение на клаузите за индексация в договорите им за месечните потребителски такси, оповестиха от КЗП.


Това стана с подписването на браншово съглашение сред КЗП и Алианса за софтуерната промишленост /АТИ/, след поисканите от АТИ договаряния сред страните през последните седмици.

С подписването на документа КЗП цели отбрана потребителските права и ползи, като операторите се съгласяват да изпълнят няколко уговорката:

На първо място ще бъде предоставено правото на потребителите да приключват, без наказателна клауза, договорите си с операторите при индексация на цените и таксите от януари 2025г. В тези случаи те няма да дължат никакви неустойки, стига да са упражнили правото си до един месец от оповестяването на индексацията.

Второ планува се взаимност в клаузата за индексация. При дефлация цените на месечните абонаментни такси ще се понижават. Определят се прагове, в границите на до плюс/минус 2%, при които няма да се прави индексация, както при инфлация, по този начин и при дефлация;

Последният ангажимент, стихотворец от операторите, е избрани цени на абонаментни проекти, както и цени на услуги, да могат изцяло да бъдат изключвани от обсега на индексацията, като операторите ще са задължени да ги афишират на интернет страниците си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР