Alfa Romeo продължава да се развива положително на германския пазар.

...
Alfa Romeo продължава да се развива положително на германския пазар.
Коментари Харесай

Възход на Alfa Romeo в Германия

Alfa Romeo продължава да се развива позитивно на немския пазар. През първото тримесечие Федералната работа за авто превоз (KBA) записва 111,9 % повече нови регистрации за обичайна италианска марка, в сравнение с през същия интервал на 2022 година Само през март регистрациите са се нараснали с над 150 %.

Двигателят на увеличените продажби беше на първо място новата Alfa Romeo Tonale. Първият електрифициран модел на марката съставлява 44 % от новите регистрации. Моделът Giulia седан (27 % от регистрациите) и SUV серията Stelvio (29 % от регистрациите) също способстваха за триумфа на Alfa Romeo на немския пазар.

„ Възходящата наклонност при Alfa Romeo в Германия продължава. Увеличението от 112 % в броя на регистрациите за първото тримесечие ме кара да виждам в бъдещето с убеденост. С стартирането на пазара на Alfa Romeo Tonale с plug-in хибридна технология, в този момент приключваме идната стъпка по пътя към напълно електрическа моделна гама през 2027 година “ - акцентира Николо Биагиоли, шеф Premium Brands Stellantis Германия

С мощ от 206 квт (280 к.с.), Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid е новият топ модел в серията. С други разновидности на задвижване, компактният SUV е на пазара в Германия от есента на 2022 година Електрифициран, той инициира метаморфозата на марката. С този развой Alfa Romeo си сложи за цел от 2027 година да предлага единствено модели с електрически мотори на европейския пазар.

Броят на регистрациите на Alfa Romeo Giulia в Германия е повишен с 32 % спрямо първото тримесечие на миналата година. От януари до март 10 % повече купувачи са избрали Alfa Romeo Stelvio, в сравнение с през същия интервал на 2022 година И двата модела сега се ревизират образно и софтуерно след цялостна актуализация на модела.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР