Алейните отвори в основите на дърветата по 4 основни булеварди

...
Алейните отвори в основите на дърветата по 4 основни булеварди
Коментари Харесай

Подхраниха над 1000 дървета в София с екологичен мулч

Алейните отвори в основите на дърветата по 4 съществени булеварди в столицата: бул. „ Г.С. Раковски”, бул. „ Ал. Дондуков”, бул. „ Ситняково” и бул. „ В. Левски”, както и тези по ул. „ Черковна” са засипани с дървесен мулч. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Тази посипка предотвратява загубата на влага в почвата, уплътнява почвата, понижава растежа на плевелите и поддържа удобна почвена температура.

Мулчът е напълно биологичен материал, който се създава от био боклуци и в процеса на разграждането му в почвата я обогатява с хранителни субстанции. Използваният от Столична община мулч е създаден напълно от компостиращата апаратура на Общинското дружество за отнасяне на отпадъците, в която се преработват градските био и зелени боклуци.

Към сегашния миг количеството на положения дървесен мулч е 15 240 кг. Предвижда се обогатяването на алейните отвори през есенния сезон да продължи и по бул. „ Витоша”, бул. „ Прага”, бул. „ Патриарх Евтимий”, ул. „ Евлоги и Христо Георгиеви” и други. През предходната година пилотно бяха посипани с мулч отворите на дърветата по бул. „ Г.С. Раковски”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР