Алексей Навални ще оцелее след предполагаемото отравяне, но ще е

...
Алексей Навални ще оцелее след предполагаемото отравяне, но ще е
Коментари Харесай

Първа прогноза за здравето на Навални

Алексей Навални ще оцелее след хипотетичното отравяне, само че ще е „ отвън строя “ в продължение на месеци. Това съобщи деятелят Яка Бизил - създател на фондацията „ Кино за мир “, съобщи Ройтерс.

Като " офанзива с отрова " дефинира в изявление за таблоида „ Билд “ случилото се с Навални деятелят, чиято фондация  транспортира със специфичен аероплан съветският опозиционер от Омск в Берлин. Там той беше настанен в  болничното заведение „ Шарите “, откъдето обаче не са коментирали още положението му.

„ Не познавам персонално Навални - нямам общо с него. „ Кино за мир “ също няма общо с съветската политика! Това беше молба от филантропичен темперамент, на която откликнахме. Организирахме полета и за благополучие, след някои спънки, нещата се получиха и пациентът дойде безвредно в Берлин “, сподели пред Франс прес в събота деятелят. А пред „ Билд “ удостовери, че Навални е понесъл въпросния полет добре.

Но това не трансформира, „ тревожната като цяло обстановка “, добави Яка Бизил. Според него, в случай че опозиционерът се възвърне, „ той ще е отвън политическата сцена минимум два месеца “.

От Ройтерс напомнят, че здравето на 44-годишния Алексей Навални се утежни внезапно в четвъртък по време на полет от западносибирския град Томск за съветската столицата Москва.

Затова и самолетът с него кацна наложително в Омск, където опозиционерът беше настанен в болница, изпаднал в кома. Заради отрова, настояват негови съдружници.

На Навални са направени цялостни проучвания, в това число за съществуване на отрова в организма му. Такава не е открита -  показва основният доктор на болничното заведение за незабавна помощ в сибирския град Омск Александър Мураховски, съобщи през вчерашния ден организация „ Новости “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР