Алексей Навални - най-яркият критик на Владимир Путин, получи още

...
Алексей Навални - най-яркият критик на Владимир Путин, получи още
Коментари Харесай

Навални получи нова присъда от още 19 години затвор

Алексей Навални - най-яркият критик на Владимир Путин, получи още 19 години затвор. Той беше приет за отговорен по редица обвинявания, измежду които за образуване и финансиране на екстремистка активност. От 2021 година опозиционерът излежава 9 и половина годишна присъда по обвиняване, че е нарушил свое остаряло условно наказване. Предстои му още едно дело по обвиняване в тероризъм.

Повече от 20 минути - толкоз лиши четенето на следващия обвинителен акт против Алексей Навални, с цел да стане ясно най-после, че получава в допълнение 19 години затвор по шест обвинявания. 24 часа по-рано в обществените мрежи самият Навални написа:

" Присъдата ще е огромна, както се споделя - " сталинска ". Формулата е елементарна - това, което желае прокурорът минус 10-15%. Поискаха 20, ще дадат 18 или нещо сходно. "

Според новата присъда Навални ще би трябвало да бъде изместен в затвор с още по-строг режим. Експерти изясняват, че тези места са непокътнати за най-големите нарушители в Русия. Заедно с Навални, който показва висок дух и съвсем от самото начало се усмихваше, на правосъдната пейка беше и някогашен негов помощник - Даниел Холодний, който получи 10 години. Заседанието се състоя в спонтанна правосъдна зала в наказателната колония в Мелехово, на към 240 км от Москва. За първи път в правосъдното правосъдие - съдът отива при обвинения, а не противоположното без да безспорна нужда от това. Целта е ясна - да не се подвига звук към опозиционера с възможното му превозване до Москва. Въпреки това, с изключение на десетките публицисти, пред пандиза в Мелехово имаше и доста последователи на Навални. И за тях тежката присъда беше предстояща.

" Еталон за мъжко държание - и във връзка с политическата си позиция, и поради кардиналната си позиция за страната и за положението на обществото ", съобщи Александър Горелов, гражданин на Нижни Новгород.

Делата против Алексей Навални, които се дефинират като политически стимулирани, провокират необятен интернационален отзив.

" Както знаете, изразихме недоумението си през февруари 2021 година, когато Навални беше наказан за хипотетично нарушение на условна присъда по дело от 2014 година, което Европейският съд по човешки права единомислещо дефинира като произвол, незаслужено и искрено безпричинно....И в този момент следим протичащото се (с Навални) от близко ", съобщи Джеръми Лорънс, представител на комисаря по човешки права към Организация на обединените нации.

След произнасянето на присъдата на Навални, последваха остри реакции - Организация на обединените нации и Европейски Съюз дефинираха протичащото се като недопустимо и - за следващ път - настояха за неотложно освобождение на опозиционера. Руската съпротива - огромна част от която е в затвор или в чужбина, назова присъдата " отмъщението " на Путин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР