Александрия. Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси присъства на

...
Александрия. Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси присъства на
Коментари Харесай

Ahram: Президентът на Египет присъства на откриването на военна база „Мохамед Нагиб“ край Александрия

Александрия. Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси участва на откриването на военна база „ Мохамед Нагиб “, намираща се в региона Ал-Хамам, ситуиран западно от Александрия, където взе участие и на гала по завършването на кадети от военната академия, написа Ahram.
Базата, за която се счита, че е най-голямата в Близкия изток, е издигната на територията на бивше военно градче, издигнато през 1993 година, съдържащо 1155 здания, което е реновирано през последните две години. Военната база ще служи за щаб на части от Северния боен окръг на Египет и ще ускори успеваемостта на защитата западно от Александрия, покрай която се строи АЕЦ „ Ал Дабаа “ и са ситуирани петролни залежи.
Базата ще се употребява за военни учения с армии от други страни. Обектът е наименуван на Мохамед Нагиб,водач на египетската гражданска война през 1952 година и първи президент на страната, откакто тя афишира самостоятелност година по-късно. Очаква се базата да получи продоволствена самодостатъчност с близо 8300 декара насаждения.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР