Александра Начева стана балканска шампионка на троен скок с нов

...
Александра Начева стана балканска шампионка на троен скок с нов
Коментари Харесай

Кралев откри Балканското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 г.

Александра Начева стана балканска шампионка на троен скок с нов балкански връх – 13,43 м

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Балканското състезание по лека атлетика за юноши и девойки под 20 година, което се организира в обновената „ Асикс Арена “ в София. В церемонията участваха и ръководителят на Българската федерация по лека атлетика и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) Добромир Карамаринов, вицепрезидентите на АБАФ Фатих Чинтамир и Свободан Бранкович.

„ Балканското състезание за юноши и девойки под 20 година е неповторимо съревнование, което няма аналог в света. Радвам се, че тук са най-хубавите лекоатлети юноши и девойки от всички 17 държави-членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации “, сподели Красен Кралев.

По-рано денем той награди спечелилите в дисциплината 1500 м. девойки. Златен орден с време 4:31.48 завоюва републиканската шампионка в дисциплината Силвия Георгиева, а незабавно след нея се подреди европейската вицешампионка за девойки навън Лиляна Георгиева с време 4:42.00. Бронзът завоюва Клара Андряшевич от Хърватска с време 4:44.21.

Балканска шампионка на троен скок стана сребърната медалистка от международното състезание за младша възраст през 2017 година Александра Начева, като сложи и нов балкански връх – 13,43 м. Сребро за България в дисциплината троен скок юноши пък донесе Георги Начев, който получи медала си от основния секретар на ММС Асен Марков. Сребро завоюва и Виктория Георгиева на 800 м девойки. Бронзови медали завоюваха Елена Георгиева (400 м девойки), Александър Златев (400 м юноши) и Станислав Станков (60 м с препятствия). По-късно денем са участията на българските състезатели в дисциплините дълъг скок юноши и девойки, 60 м юноши и девойки, скок височина юноши, пастирски скок юноши, 3000 м юноши.

Балканското състезание се организира за втори следващ път. В него вземат участие спортисти от всички 17 държави-членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). Общият брой на спортистите е над 250. В българския тим са включени 39 спортисти, като в множеството дисциплини България е показана с цялостен тим от двама души. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР