Александра Жекова се завърна в България след участието си на

...
Александра Жекова се завърна в България след участието си на
Коментари Харесай

Ако имам спаринг партньори, ще се представям по-силно, каза Александра Жекова

Александра Жекова се завърна в България след присъединяване си на олимпийските игри в Пьонгчанг. Опитната състезателка се класира шеста в бордъркроса във втория си край на олимпиада и дефинира представянето си като положително.

" Щастлива съм от представянето си. Не укривам, че отидох в Пьонгчанг за орден, само че се веселя от присъединяване ми на втори край на олимпийски игри. Това не е малко за една сложна дисциплинираност като моята ", сподели сноубордистката при завръщането си в България.

Финалът в Пьонгчанг беше първи за нея през сезона, откакто тя не се показа толкоз сполучливо в стартовете от Световната купа в бордъркроса. Жекова посочи, че само липса на късмет я е спирал през годината.

" Добре готова съм и мога да печеля безусловно всеки старт. В нашия спорт обаче е доста мъчно, постоянно и шансът играе роля. Всичко се случва в сноуборда, имам вяра, че до момента просто нямахме спортната опция. В отлична форма съм, а и имаме три старта до края на сезона ", добави Жекова.

Тя към момента не знае дали ще продължи със спортната си кариера. " Трудно е да уравновесявам сред персоналния си живот и спорта ".

" Сега съм в по-добро въодушевление, в сравнение с преди четири години, тъй като тогава се движех устойчиво на трето място, само че паднах преди финала, бях доста разочарована. В огромния спорт такива неща се случват. В спортна форма се усещам добре, само че не знам дали прочувствено ще устоя още един олимпийски цикъл ", изясни още сноубордистката.

 Най-малките почитатели на Жекова не пропуснаха да се снимат с нея.
© Бончук Андонов, bgoympic.org

Най-малките почитатели на Жекова не пропуснаха да се снимат с нея.

Жекова занапред ще мисли дали ще остане до международното състезание, което е след година в американския курорт Парк сити.

" За мен е доста мъчно да се оправям сама, тъй като нямам тим, нямам колежки, които да са ми спаринг сътрудници. Ако имам, ще мога да упражнявам разнообразни обстановки и за мен това е голям минус, а вместо това би трябвало да изваждам от джоба си някакви магии ", изясни Жекова за обстановката в спорта.

Тя прикани за по-положително отношение към българските състезатели и окачестви представянето на всички в Пьонгчанг като положително.

" Все нещо малко не ни доближава, както на мен по този начин и на останалите. Ето виждате и в алпийските ски Алберт се показа ослепително. Той е единствено на четири секунди от първия, което е една доста дребна неточност. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (203)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР