Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от

...
Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от
Коментари Харесай

Александър Зверев се справи с атмосферните условия и с австриец за място в четвъртфиналите в Мюнхен

Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на тенис шампионата от категория АТР 250 на клей в Мюнхен, Германия след триумф в два сета против австриеца Юрий Родионов в мача си от втория кръг на конкуренцията.

Поставеният под №1 в главната скица немец се наложи със 7:6(3), 6:2 в дуел, който беше преустановяван на два пъти поради дъжд.

" Мюнхен постоянно е специфичен. Имахме малко градушка, имаше сняг, имаше дъжд. Имаше добър тенис, имаше неприятен тенис, тъй че всичко беше на разположение. Щастлив съм, че стигнах до четвъртфиналите за първи път от няколко години насам. Обикновено пристигам тук и навестявам Мюнхен за един ден, след което още веднъж си потеглям, тъй че е хубаво, че в действителност ще остана няколко дни ", разяснява Зверев, който е първенец в надпреварата от 2016 и 2017 година.

С днешната си победа германецът ознаменува своето завръщане в четвъртфиналите в Мюнхен след пауза от три сезона, а негов противник там през актуалната акция ще бъде спечелилият от срещата сред американеца Алекс Микелсен и чилиеца Кристиан Гарин.

Междувременно неприятните атмосферни условия в столицата на Бавария доведоха до там, че през днешния ден бе изигран единствено още един мач от главната скица на сингъл. В него шестият в схемата и финалист от последното издание на Sofia Open Джак Дрейпър се наложи с 4:6, 6:1, 6:1 над участващия с " уайлд кард " немец Рудолф Мьолекер.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР