Александър Зверев едва се спаси ог загуба във втория кръг

...
Александър Зверев едва се спаси ог загуба във втория кръг
Коментари Харесай

Зверев и Рууд оцеляха в петсетови трилъри във втория кръг на Australian Open

Александър Зверев едвам се избави ог загуба във втория кръг на Откритото състезание на Австралия за втора поредна година.

Германецът се пребори в петсетов трилър против словашкия квалификант Лукас Клейн, с цел да завоюва със 7-5, 3-6, 4-6, 7-6(5), 7-6(10-7) след четири часа и половина игра на Джош Кейн Арена.

„ Той игра необикновено. Той удряше всяка една топка допустимо най-силно и от двете страни “, сподели Зверев за Клейн, който е номер 163 в класацията на ATP.



„ Наистина не знаех какво да върша доста пъти. Честно казано, той евентуално заслужаваше да завоюва мача повече от мен през днешния ден. Но по този начин върви тенисът от време на време. Радвам се, че завоювах, само че резултатът на моя противник, не дава отговор на тениса, който играе сега “, разяснява Зверев след сложния си триумф.

Зверев, който изведе Германия до купата на шампионата Nation Cup при започване на годината, ще играе с младия американец Алекс Микелсен в третия кръг.

Минути преди триумфа на Зверев, Каспер Рууд също оцеля след пет сета против австралийскиялюбимец Макс Пърсел. 11-ата подложен Рууд победи с 6-3, 6-7(5), 6-3, 3-6, 7-6(10-7) на Маргарет Корт Арена.



Без чак толкоз трагична развръзка, само че с не по-малко оспорвано развиване мина срещата сред Алекс Микелсен и Иржи Лехечка, която бе извоювана от американеца с 4:6 6:3 6:4 6:4.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР