Александър Йорданов, специално за Faktor.bg На 15 април 1943 г.

...
Александър Йорданов, специално за Faktor.bg На 15 април 1943 г.
Коментари Харесай

Червеният терор срещу България не е от днес - в едни объркани мозъци още смърди и пуши миналият век

Александър Йорданов, особено за Faktor.bg

На 15 април 1943 година в квартирата си на ул. „ Цар Самуил “ №25 в София, по време на незаконна радиовръзка с разследващия център в Съюз на съветските социалистически републики, е задържан сътрудник ПАР. Това е българинът Емил Попов. Полицията разкрива незаконна терористична група ръководена от Александър Пеев (Боевой). Европа е във война. Но България и Съюз на съветските социалистически републики поддържат естествени дипломатически връзки. Защо тогава

Москва заплаща на българи,

с цел да правят терористична активност против личната си страна? И за какво те пък се съгласяват да служат на непознатата руска страна. Навремето ни обясняваха, че са се борили против „ фашизма ”. Вятър и мъгла. И като е било „ фашизъм ” що дири руски дипломат у нас? Нима по време на войната има руски посланици в Германия и Италия, да вземем за пример?

Целта на родинопредателите постоянно е била една –да приготвят почвата за окупацията на България от Съветския съюз, да предадат България на непознатата и враждебна нам руска страна. Което и става през 1944 година Днес в България няма смъртно наказване, само че през ХХ век е имало. И по тази причина националният изменник Емил Попов е разстрелян на 22 ноември 1943 година на гарнизонното стрелбище в София след влезнала в действие правосъдна присъда по Закона за отбрана на страната.

Емил Попов като част от терористична група още от 1941 година е взаимозависимост при военния аташе и резидент на руското разузнаване в посолството на Съюз на съветските социалистически републики в София полковник Иван Дергачев. Той се слага в работа на непознатата страна още когато Германия и Съюз на съветските социалистически републики поддържат естествени дипломатически връзки, а Сталин и Хитлер са първи приятели. Но за какво са приятели?

Защото са „ социалисти ”

Хитлер е националсоциалист, а Сталин – интерсоциалист, т.е. фанатик на тематика налагане на комунизма в целия свят.
След ареста на Попов са разкрити още и задържани Александър Пеев, Иван Владков и Иван Джаков. По наказателно дело №1541/1943 Пеев и Владков също са наказани на гибел, а Джаков е наказан единствено на осем и половина години затвор, от които излежава по-малко от две, тъй като след антибългарския прелом на 9-ти септември 1944 година е освободен от пандиза.

Това пък е времето, когато комунистите в България избиват честните и почтени българи, доста от тях с генезис от остарели възрожденски родове, с цел да се курдисат те – готовите за следващото национално изменничество.

В книгата ми „ Патриотични уроци ” експортирам обстоятелства, обстоятелства, доста обстоятелства, за антибългарската предателска същина на Българската комунистическа партия. Не инцидентно тази партия е оповестена със закон у нас за незаконна организация. И в този смисъл моята книга, може и по този начин да се каже, е най-законосъобразната книга. Защото това, което законът споделя, тя го потвърждава.

И тъй като неотдавна Велислава Дърева се опита да оневини в своя книга едно от най-зверските закононарушения на тази организация през ХХ век –атентатът на 16 април 1925 година в църквата „ Света Неделя ”, който е и най-големият терористичен акт в света през ХХ век, а и вземайки мотив от „ казусът Попов ”, желая да опресня паметта ни. Защото порастват генерации, които днешните социалисти желаят

да заблудят и излъжат

Най-големият терористичен атентат в Европа през ХХ век е комунистическият атентат на 16 април 1925 година в църквата „ Св.Неделя ” в столицата ни. На този ден там е опелото на военачалник Константин Георгиев, погубен два дни по-рано от Атанас Тодовичин, приятел на алените терористи Петър Задгорски, Петър Абаджиев, Асен Павлов и Никола Петров, които са директните причинители на терористичния акт.

Техни ръководители са няколко лица от противозаконната военно-терористична организация на комунистическата партия: о.з. майор Коста Янков, о.з. капитан Иван Минков, Димитър Златарев, Марко Фридман. Средствата за прехрана и въоръжаване на терористите, в това число и съдбовният гърмеж, са пристигнали от Москва, откъдето за образуване на терористичната активност на Българска комунистическа партия в България са трансферирани Христофор Интович Салнин („ Осип “) и Иван Цолов Винаров.

За наш народен позор вторият терорист е родом от Плевен, само че е член на съветската болшевишка партия, ченге от руските секрети служби, полковник от „ алената войска ”. За Салнин самите руснаци признават, че е „ вредител и ликвидатор ”.

С други думи: професионален терорист. По непълни данни през Черно море и то единствено в интервала 1922–1925 година, за подкрепяне на терористичната организация Българска комунистическа партия от Съюз на съветските социалистически републики са трансферирани 800 винтовки, 500 револвера, 500 ръчни гранати, 150 кг гърмеж. Комунистите терористи съхраняват в секрети хранилища още 1600 винтовки, 200 револвера, 25 картечници, 2 000 ръчни гранати и гърмежа. Убеден съм, че сходни количества незаконно оръжие през днешния ден се има от организации, които също

не мислят положителното на България

За управление на терористичния атентат в София от Съветския съюз идва и различен прочут терорист, също офицер от „ алената войска ” – Михаил Малхазович Чхеидзе. При атентата в „ Света Неделя “ умират 135 души – огромна част от политическия и боен хайлайф на България. Ранените са към 500, доста от тях по-късно умират от раните си. Убити са 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-ма майори, 9-ма капитани, 3-ма депутати, голям брой цивилни жители, в това число и деца.

Всички починали офицери са герои на България, защитавали родината ни в Балканската и Първата международна война. Но белким комунистите в миналото ги е било еня за бранителите на родината?

Датата на атентата не е определена инцидентно. Това е освен печален ден за всички християни, само че и денят, в който през 1879 година е призната Търновската конституция. Това е атентат и против нея. Църкви през днешния ден взривяват ислямски терористи, само че „ патентът ” е руски. Съюз на съветските социалистически републики бе страната, в която взривяването на православни храмове бе публична политика. Впрочем шест години по-късно в Москва е взривен православният храм „ Христос Спасител ”. И още веднъж е същото: не го взривяват „ фашистите ”, а го взривяват комунистите. Защо? Много просто. Защото не са християни. Това че през днешния ден някои от тях се кръстят и вървят на черква, не трансформира обстоятелството, че на надгробните могили на техните родители има не кръстове, а петолъчки.

Част от терористите са убити още в идващите дни, други се самоубиват, трети са наказани на гибел и обесени. Но някои съумяват да избягат в Съюз на съветските социалистически републики. И каква единствено подигравка на ориста! Терористът Никола Петров, който възпламенява фитила на взривното устройство, умира в концлагер в обичания му Съветски съюз. Димитър Златарев също е задържан и погубен по време на сталинските чисти през 1937 година

Големи ахмаци са това комунистите!

Но ето, че си спомних за огромния чешки публицист Карел Чапек, който самичък си задава въпроса: „ за какво не съм болшевик? ”. И си дава отговор: тъй като комунистите „ бесят и разстрелват хора ” по този начин, както „ се давят дървеници ”. И прозорливо написа:

„ Методът на комунизма – това е един огромен опит да се сътвори интернационално неразбирателство, да се разбие човечеството на обособени елементи, въобще несвързани между тях и които не се схващат една с друга. ”

Но белким през днешния ден не вършат същото и нашите пишман „ социалисти ”? Нима те не обслужват съветската политика за да дестабилизират, както България, по този начин и Европа, да „ разбият човечеството на обособени елементи ”? За да може всяка част поотделно да си путинясва. Като оня венецуелски откачалко, който по име е „ зрял ” (т.е.maduro), само че по активност e безспорна ранозрейка, та по тази причина и се води по акъла на Путин.

Впрочем Poutine се назовава известно канадско ядене от Квебек – пържени картофки, поръсени със свежо кашкавалче и полети с леко подсладен сос. Но да не се отбивам.

За закононарушението „ Народен съд ” е писано доста. В „ Патриотични уроци ” педантично изброявам имената на съдиите нарушители. Разказвам и кои и що за хора са били убитите. Това са били безусловно почтени и заслужили за отечеството ни българи.

Разказвам още и за измените на Тодор Живков и другарите му, когато на два пъти се пробват да затрият страната ни, като я харижат на Съветския съюз. Защото за българските комунисти същинската татковина постоянно е бил Съюз на съветските социалистически републики, а през днешния ден Русия. Не е срамно да си признаят тази истина още повече, че тя участва в техни отчети, речи, книги, стенограми и е заявена неведнъж от ръководителите на Българска комунистическа партия. А против обстоятелствата е известно, че не се рита. Разказвам и за незаконното безмълвие на Тодор Живков, на членовете на Политбюро и Централен комитет на Българска комунистическа партия, които през 1986 година скриха истината за Чернобилската злополука и по този начин

обрекоха българския народ на радиационно заразяване,

чиито последствия поносим и до през днешния ден. Убеден съм, че не може да има българин, който откакто прочете моя урок за тази покруса да не остане покъртен от тази продължаваща да убива и през днешния ден покруса.

Няма българин, който да не се пита за какво и през днешния ден в Българска социалистическа партия замислят също неприятни дни за България. Този въпрос няма еднопосочен отговор. Ясно е, че в тази партия е към момента мощна традицията да се служи на непозната страна. Ясно е, че предците на днешните социалисти бяха „ борци срещу капитализма ”, а те станаха първи капиталисти. Комунистите в никакъв случай не са били работяги.

Под „ работа ” те схващат да откраднат банка, да откраднат пенсиите, да създадат заменки със земеделска земя за имоти по морето. Те знаят и по какъв начин да си докарат милиони чак от далечна офшорна зона! Чета в последно време, че техният бивш министър председател Жан Виденов бил почтен политик. Нищо не бил откраднал. Но нали пред очите на този „ почтен политик ” другарите му социалисти окрадоха парите на цяла България и ни докараха в средата на 90-те години до венецуелска злополука. А Виденов – ни чул, ни видял. Хайде, холан!

Някога им викаха чантаджии. Те са царе на нищонеправенето. И умират да се изживяват като „ шефове ”. Корнелия Нинова от този пусти копнеж за власт напряко си загуби нежните черти, поради които допускам, че в миналото е изпратена да приватизира туйцък онуйцък. Социалистите през днешния ден са се разфучали още веднъж. Искат още веднъж властта. Защото, съгласно тях, е време още веднъж да съсипят България. Зер, минаха много години откогато не са на власт.

Но аз не желая Българска социалистическа партия да ръководи. И това е моята непроменена позиция от 30 години. Но кой може да спре Българска социалистическа партия и да я държи надалеч от властта? Това може да направи единствено огромна партия или огромно партийно обединяване. Само по този начин могат да бъдат укротени мераците и на Румен Радев за „ своя ” изпълнителна власт ”. И огромна, непростима, неточност позволиха някои псевдодемократи, които гласоподаваха за избора на Радев. Натресоха ни го за 5 години. България би трябвало да изпрати повече депутати в дясната Европейска национална партия. За положителното на Европа. Със свои думи същото преди време ни изясни ръководителят на тази партия Жозеф Дол.

През лятото и есента 1941 година няколко терористични групи, превозени с вражеска руска подводница, са стоварени на българския бряг. Те са подготвени и въоръжени в Съюз на съветските социалистически републики, основно в подготвителни бази на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) в Подмосковието. Пет групи са спуснати с парашути. Общият брой на нарушителите на българската граница е 61. Ръководят се от полковника от руската войска Цвятко Радойнов – българин със руско поданство. Той към този момент е взел участие в едно огромно закононарушение против България – така наречен от комунистите „ септемврийско въстание ” през 1923 година Радойнов даже кръщава щерка си Септемврина.

От тези терориста 55 са българи, петима са руснаци и има един чех. Всички те са сталинисти. Задачата, която им е сложена в Москва е същата, която през днешния ден извършват ислямските терористи. Те е трябвало да осъществят набези против български военни и цивилен обекти, да основат безпорядък и всеят боязън измежду българското население, да дестабилизират страната ни. Логично е обаче да се запитаме, за какво те нахлуват в България през август 1941 година, а не година по-рано да вземем за пример. Отговорът е, че година по-рано националсоциалистическа Германия и болшевишкият Съюз на съветските социалистически републики са се намирали в другарски връзки.

Сталин и Хитлер са съдружници

Те дружно са нападнали и окупирали няколко европейски страни като с контракт с скришен протокол към него са си разпределили европейската „ плячка ”. Това е Договорът за „ ненападение сред Германия и Съветския съюз ” ( “Deutsch-sowjetischer Nichtangriffspakt ”). Той e подписан на 23 август 1939 година
Ако, не дай боже, през днешния ден в страната ни навлязат терористични въоръжени групи то сигурен съм, че от ранна заран медиите ще гърмят и трещят, и все „ виновника ” който ги е пуснал ще търсят.

Проблемът е, че комунистите симпатизират на терористите, а не на тогавашната българска страна, с нейната полиция и жандармерия, която небрежно е задържала нарушителите на границита ни благодарение на бдителни български жители. Българското държавно управление е отправило публична протестна нота на Москва още повече, че с изключение на български, част от терористите са и руски жители. Но от Кремъл отхвърлят присъединяване в това терористично нахлуване. Но управниците в Кремъл по принцип отхвърлят закононарушенията си.

Типичен образец е дълголетната неистина за Катинското закононарушение – позорът на руския режим. В наши дни Кремъл по този начин отхвърляше в началото и за терористичната експанзия против Грузия и Украйна. Факт е, че през 1941 година Съюз на съветските социалистически републики отхвърля да е изпратил терористични групи в България. Но единствено три години по-късно на тези терористи са издигнати монументи, те са удостоени посмъртно със руски ордени, имената им „ красят ” селища, улици, площади, учебни заведения, фабрики. Но по-важното е, че терористите са хванати относително бързо и са изправени пред легален съд, който на 26 юни 1942 година издава своите присъди.

На гибел са наказани и разстреляни терористите: Цвятко Радойнов, Трифон Георгиев, Васил Йотов, Иван Изатовски, Йозеф Байдо, Андон Бекяров, Димитър Димитров, Васил Додов, Стефан Пашев, Борис Томчев, Делчо Наплатанов, Иван Дреновски, Август Попов, Георги Кратунчев, Димитър Тепляков, Иван Иванов, Георги Башикаров, Янко Комитов, Тодор Николов, Николай Романов, Мирко Петков, Симеон Славов, Иван Щерев, Мильо Милев, Димо Астаджов, Владимир Чернов.

Десетилетия по-късно заслужено наказване комунистическата агитация се опитваше да внуши, че тези терористи са „ борци срещу фашизма ”. Но в България в този интервал няма фашистко държавно управление на власт, няма и националсоциалистическо такова. И в никакъв случай не е имало.

Няма нито фашистка, нито националсоциалистическа партия в българския парламент. Няма и такава партия на власт. И Негово Величество Цар Борис III не е бил фашист или националсоциалист. Царство България е било естествена страна, най-силната в Югоизточна Европа, доколкото могат да бъдат „ естествени ” страните в изискванията на международна война. Но е реалност, че в този интервал даже процъфтява лявата литература. Никола Вапцаров издава книжицата си „ Моторни песни ”.

Официално се води „ незает ”, само че импровизирано оказва помощ на ръководителя на терористичните групи Цвятко Радойнов, негов непосредствен приятел и казано на диалект двамата „ въртят едни пари ”, които не са спечелили с почтен труд. Задачата на Вапцаров е била да доставя тези мръсни пари до терористичните „ ядки ”.

Той сътрудничи на “военния отдел ” на комунистическата партия, който се управлява от Радойнов (с псевдоним “Васил ”). В показанията си пред съда поетът е прям: “Васил взе от мен 130 000 лв., с цел да ги съобщи на Стареца (Антон Иванов – б.м.А.Й.) ), у мен останаха 180 000 лв., които съм раздал на следните лица.... ” И следва в детайли изброяване. Затова и Бойка Вапцарова, която познавах от работата ни в Института за литература при Българска академия на науките, обичеше да споделя кои са били обичаните столични и варненски заведения за хранене на нейния Кольо. Впрочем едвам пред съда, Никола Вапцаров постъпва като български жител – признава си всичко открай докрай, издава своите приятели. Но това не е задоволително за оправдателна присъда.

Впрочем, какво значи една партия да има собствен „ боен отдел ”? Ако през днешния ден всяка българска партия сътвори подобен отдел и стартира да се въоръжава, досещате ли се какво ни чака? И на коя страна в историята сме ние? На своята българска страна или на подготвените и платени от Москва терористи?

Никола Вапцаров е издавал вестник –„ Литературен критик ”. В него три стихотворения и две рецензии е разгласил моя татко – леден по право в Софийския университет и млад стихотворец. Едната критика е може би първият позитивен отзвук за известния по-късно детски публицист Асен Босев. Баща ми е имал патриотични, т.е. легионерски убеждения, само че буржоазната народна власт му е давала опция да разгласява и във вестника на Вапцаров. Не съм питал Бойка Вапцарова за какво Вапцаров е разгласил текстове на легионери. Може би тъй като са били надарени. Но което не знам, в действителност не знам.

Тодор Павлов – изтъкнат деятел на комунистическата партия, „ марксистки мъдрец ” и предстоящ регент на Царство България, назначен за подобен от деветосептемврийските превратаджии, „ беззаветно правилен на партията ”, две години преди от Москва да се трансферират терористи у нас, написа известната си листовка „ Против комплициране на понятията ”. Тя излиза на 17 септември 1939 година, денят в който Съюз на съветските социалистически републики атакува самостоятелна Полша. И защото същото е сторила и Германия на 1 септември, на практика по този начин стартира Втората международна война, която лишава живота на десетки милиони хора в Европа. Може да си визиите Тодор Павлов като Велислава Дърева. Голям мракобесник е бил, злокобна фигура в литературния и теоретичен живот. Но през 1939 година в упоменатата листовка той стига до извода, че

„ не фашизма е най-страшния зложелател на комунизма, а...английския империализъм ”

Червените партийни фрагменти са ошашавени от това „ просветление ”, само че няма по какъв начин – одобряват новата партийна линия, тъй като тя, както показва другарят Тодор Павлов, е „ спусната ” от Москва. И следва „ популярна ” мисъл, която си заслужава да се знае:
„ И народите в Съюз на съветските социалистически републики и немският посрещнаха сключването на пакта с особена наслада...В цяла Германия нееднократно към този момент се носи викът: „ Хайл, Хитлер! Хайл, Сталин!...Дружбата сред народите на Германия и Съюз на съветските социалистически републики, закрепена с кръв, има всички учредения да бъде продължителна и здрава ”.

Болшевиките бяха най-големите душмани на Русия. Те бяха по-фашисти от фашистите, в случай че се съди даже единствено по формалните данни за десетките милиони избити и репресирани руски жители по време на Ленинския и Сталинския властнически режими. Ако се съди по десетте милиона изтощени от апетит украинци. Ако се включат в листата на руските закононарушения и хилядите българи избити или репресирани в Съюз на съветските социалистически републики. Нападението на Съюз на съветските социалистически републики при започване на септември 1944 година против нас е открита военна експанзия за окупация и монтиране на марионетен режим. Това не е просто хибридна война, каквато през днешния ден Кремъл води против България и Европа, а военно нахлуване целящо да окупира страната ни, да смени нейната политическа и икономическа система посредством реализиране на всеобщ гнет и убийства. Чрез заличаване на българския политически, икономически, боен, културен и нравствен хайлайф.

Целта е комунистите да вземат власта и да съсипят България. Нещо, което те за жалост осъществиха. Единственото, което може да смекчи виновността им пред българския народ е, че въпреки всичко бяха малко по-кадърни от руските комунисти. Затова и макар че във всичко копираха „ руския опит ”,те колкото и да желаеха, не можаха да затрият страната ни. Докарваха я единствено няколко пъти на прага на затриването. Докато руските им приятели съумяха в това си желание. Те си унищожиха сами Съветския съюз. Така че българските комунисти са №2 по разруха. № 1 са руските комунисти.

Приемаме, че всичко това е история. Но ето, узнавам от печата, че фашисти или националисти – все едно, а може би социалисти, скрити под маската на „ русофили ”, се канят да попречват представянето на моята книга в един български град. Да ми лишават свободата, да ми спрат гласа. Векът е двадесет и първи. Ние сме част от Европейския съюз. По документи у нас има народна власт. Има демократична конституция, демократични закони, демократични институции. Но е реалност, че има и лица, а и организации, в чиито комплицирани мозъци

още смърди и пуши предишният век

„ Патриотични уроци ” ще се четат и препрочитат. Няма мощ, която към този момент да ги спре. Планини от рубли да вземат родоотстъпниците, отново не могат да спрат силата на свободното слово. Впрочем те се пробваха да сторят нещо сходно и с книгата на мой сътрудник, публицист и журналист, само че какво реализираха? Само подвигнаха продажбите ѝ. Не правя възражение да сторят същото и с моята книга. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР