Александър Везенков отпътува от България за САЩ тази нощ. Спортист

...
Александър Везенков отпътува от България за САЩ тази нощ. Спортист
Коментари Харесай

Везенков отпътува за САЩ и започва подготовка със Сакраменто

Александър Везенков отпътува от България за Съединени американски щати тази нощ. Спортист номер 1 на България за 2022 година би трябвало да стартира подготовка с новия си тим Сакраменто Кингс в идващите дни.

„ Всяко начало е мъчно, само че съм подготвен да оказа помощ на себе си, на тима. Поставили сме си цели и желая да съумея “,

съобщи баскетболистът на Летище София пред Спортал.

Националът се трансформира във втория българин, който се играе в НБА след Георги Глушков. Най-добрият състезател в Евролигата за миналия сезон подписа контракт за три години с отбора от Западната конференция.

„ Трябва на всяка подготовка да се доказваш. Отиваш в нов тим и би трябвало да покажеш какво можеш “,

уточни някогашният състезател на Олимпиакос.

В началото на юли Везенков към този момент бе в Сакраменто, с цел да подпише своя договор и да се запознае с треньора на Кингс Майк Браун, а в този момент той отпътува за Калифорния за непрекъснато. Очаква се след няколко дни Сакраменто да стартира подготовка за новия сезон в НБА.

Везенков може да направи неофициалния си дебют за Кингс на 8 октомври в контролната среща с Торонто Раптърс, а в първия си формален мач за новата акция Кралете гостуват на Юта Джаз на 25 октомври.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР