Александър Везенков изпрати най-добрия си сезон в Евролигата. Баскетболният ни

...
Александър Везенков изпрати най-добрия си сезон в Евролигата. Баскетболният ни
Коментари Харесай

Александър Везенков: Добре съм в "Олимпиакос", но от дете мечтая за НБА

Александър Везенков изпрати най-хубавия си сезон в Евролигата. Баскетболният ни национал на два пъти бе избиран за най-хубав в шампионата и съвсем всеки мач впечатляваше с изявите си за " Олимпиакос ".

И през идващия сезон тежкото крило ще продължи да пази цветовете на гръцкия гранд. Преди четири години той бе изтеглен от " Бруклин Нетс " в Драфта на НБА, а сега правата му са владеене на " Кливланд Кавалиърс ".
Снимка: euroleague.net
Във всеки един миг " кавалерите " могат да го повикат и той да извърши фантазията си - да играе в Лигата на извънземните.

" На два пъти отдръпнах името си от Драфта, което може да беше и неточност, или пък да е за положително. Избраха ме от " Бруклин Нетс ", а сега правата ми в са " Кливланд Кавалиърс ". Този тим може до избрана възраст да ме предложения, защото съм негова благосъстоятелност. Правата ми могат още веднъж да бъдат преотстъпени. ", посочи Везенков в " Шоуто на Николаос Цитиридис ".

" Фокусиран съм в " Олимпиакос ", само че от дребен фантазията ми е да играя в НБА. Не бързам, имам време. В момента се усещам добре там, където съм. ", добави националът.

Той показа, че на 12-годишна възраст е бил пред отричане от баскетбола, защото желал да се занимава с волейбол, само че се разубедил след единствено едно позвъняване от татко му.
Снимка: Фейсбук
" Много съм удовлетворен в " Олимпиакос ", съотборниците ми са митове. Чувствам се доста добре в Атина. В гърция баскетболът е вяра. "

България се класира за европейско състезание по баскетбол за първи път от десетилетие. През септември 2022 година " лъвовете " ще мерят сили с Испания, Грузия, Русия, Турция и Белгия.

" Много е мъчно, не би трябвало да летим в облаците. Много мъчно можем да победим тимове като Испания, Русия, Грузия, само че в случай че всички са здрави, мисля, че можем да създадем нещо положително. ", безапелационен е Везенков.
Снимка: Lap.bg
А за какво 206-сантиметровото крило избира да пази цветовете на България, макар че има късмет да играе за Гърция и Кипър, вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР