Александър Везенков и България имат ценни уроци за научаване от

...
Александър Везенков и България имат ценни уроци за научаване от
Коментари Харесай

Фнландски уроци за България

Александър Везенков и България имат скъпи уроци за научаване от първия си мач в квалификациите за международното състезание по баскетбол през 2019 година в Китай - против Финландия. 22-годишната звезда вкара 16 точки, сграбчи 7 битки и добави три асистенции в първото тестване за българския народен тим в тази акция, само че не съумя да избегне загуба с 80:82 от гостуващите финландци.

Въпреки това, тези квалификации са част от надалеч по-голям развой за водените от Везенков българи, които осъзнават, че имат късмет да върнат страната на картата на Европа след много години на мъртвило.
 България - Финландия 80:82 @@@
“Целта ни сега е да играем по-добре и по-добре с всеки минал мач, с цел да има бъдеще за българския баскетбол”, разяснява главната фигура на националния тим, имайки поради цялостната обстановка.

“Финландия стартира от дъното, а в този момент е на върха. Необходимо е самообладание, да продължаваме да създадем нещо подобно”, счита Везенков.
 България - Финландия 80:82 @@@
“Наясно сме, че отсъстваме от огромните шампионати към този момент много години. И тъкмо това е задачата ни, един ден да се класираме за огромно състезание. Знаем, че няма да стане мигновено, а би трябвало да свършим доста работа и да гледаме на нещата мач за мач”, споделя играчът на Барселона, който счита че финландския модел може да бъде прелестен образец за завръщането на позициите на българския спорт.

“Финландия е отличен образец в европейския баскетбол. Треньорът им е един от 13 огдини насам, работят по стратегии и пращат играчи в колежи в Съединени американски щати. Лаури Марканен бе №7 в Драфта. Имат страхотни играчи в топ шампионати в Европа. Вършат си работата прелестно и считам, че баскетболът набира известност там "
 България - Финландия 80:82 @@@
И до момента в който България не е била на значимо състезание под егидата на ФИБА от ЕвроБаскет 2011 насам, суоми не са изпускали последните четири издания на шампионата и даже бяха домакини на една от групите през 2017 година.

България сподели какво може през лятото, когато завоюва и четирите си мача против Беларус и Португалия в предварителните квалификации, с цел да си обезпечи място в идната фаза. Те ще се опитат да пренесат част от инерцията и против по-тежки противници в група F, където с изключение на Финландия личат и Исландия и Чехия.

“Имаме добра атмосфера. Почти същия състава като този през август сме. Познаваме се добре, треньорът е същият. Атмосферата е добра, само че това не е задоволително. Това е единствено част, а другото би трябвало да покажем на игрището. Отборите в този момент са на по-високо равнище. Имат опит и са взели участие на ЕвроБаскет 2017. Макар във всеки един отбор да има изчезнали играчи, те си остават мощни. Ще бъде доста, доста трудно”
 България - Финландия 80:82 @@@
България гостува на Исландия в Рейкявик на 27 ноември, където ще търси победа, с която да се възвърне от домакинското проваляне от Финландия.

FIBA.com

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР