Александър СИМОВТези дни, обвит в идеологическа пара, навлякъл тогата на

...
Александър СИМОВТези дни, обвит в идеологическа пара, навлякъл тогата на
Коментари Харесай

Нова истерия, стари проповедници

Александър СИМОВ

Тези дни, обгърнат в идеологическа пара, навлякъл тогата на ефирен прокурор с махмурлук, проф. Евгений Дайнов е изригнал с яростно есе във флагмана на демократичната мисъл и подправените разбори " Дойче веле ". Заглавието на текста е като ритник в зъбите със своята правоверност и ориентиран пръст - " Далеч от истината: по какъв начин левите оправдават войната на Путин в Украйна ". Не поучавам никого да чете този текст - това не е безвредно за мозъчните кафези и душевното равновесие. Ще обърнем внимание върху потока на съзнанието на проф. Дайнов, тъй като някъде там, на дъното, въпреки всичко има частичка истина за обстановката, в която се намираме сега.

И по този начин - този път нашият изтъкнат ефирен анализатор стартира яростно да се нахвърля на европейските леви - те

оглушително мълчали за войната

Изводът му е - левицата в Европа е доктринерска и чака да си сътвори някаква теория, преди да почне да приказва. И макар че такава теория към момента нямало, проф. Дайнов бил смутен, тъй като му се коствало, а и звездите в нощното небе над София му говорели, че тази теория тръгвала в доста обезпокоителна посока. Т.е. гадните европейски леви занапред се тревожели за следвоенния тип на Украйна. Те припомняли, че Украйна е чудовищно корумпирана страна и тази корупция ще плъзне като болест из Европа. Тук към този момент българският " мъдрец " се развихря. Защото след войната Украйна щяла да бъде строена отначало, и то с европейски пари. А това давало опция да не се допусне корупцията като метод на живот.

Тук всеки български жител към този момент е отметнал глава обратно и се хили до пристъп. Много желая Европейски Съюз да беше такава универсална имунна система против корупция, само че въпреки всичко се сещам за една страна, която европейските пари не опазиха. Сещате ли се коя е тя? Ами България. Тук 12 години мегакорумпирана хищна клика усвояваше европейски средства. И освен че не изкорени корупцията, а я трансформира в метод на живот. Преди проф. Дайнов да си подмята такива трохички във въздуха, да беше поживял в личната си страна най-малко за малко, а? Или най-малко да престане да лъже европейските леви, които познава, с тези сюрреалистични причини.

И настъпва вторият стадий от душевните терзания на Дайнов. Европейските леви припомняли, че в Украйна въпреки всичко има нацисти и, че те могат да избуят след края на войната. Разбира се, че има, споделя нашият локален " академик ", но те нямат никакво въздействие в страната. Опасявам се, че това изказване е типично за публикация в " Дойче веле " - то почива на

рисково неведение, очевидна машинация и целенасочена илюзия

Нацистите в Украйна не са конструирани и отгледани, с цел да вземат участие в политическия живот. Те са основани, с цел да бъдат сенчестата войска на властта. Паравоенни формирования, батальони и други са просто пестник, който да смазва всички недоволни. Вижте единствено в какво се трансформира Мариупол поради кървавите изстъпления на батальона " Азов ". Именно в това е коварството на политическия модел на Украйна. И тъкмо заради тази причина не бих могъл сходно на проф. Искра Баева да произнеса фразата: " Украйна не е нацистка страна ".

Украйна беше ембрион за бъдещите форми на нацизъм. В този смисъл не Дайнов, а европейските леви са прави. Не че те нямат своята виновност. Вината им е, че заговориха за нацистите чак в този момент, а не още от 2014 година, когато те се появиха на Майдана и започнаха гражданската война в тази изтормозена Украйна.

Следва още един интелектуален пирует на професора. Според него руснаците постоянно лъжат, а украинските медии споделят истината. Как е стигнал до този извод остава мистерия. Истината е, че по време на война в епохата на всевъзможни осведомителни средства се оказа непостижимо, даже невероятно, човек да се добере до някаква истина за това по какъв начин върви войната в Украйна. Но даже и на първо четене се сещам по какъв начин украинците оповестиха моряците от Змийския остров за мъртви, а те, бедните, се оказаха живи, добре нахранени в съветски плен и даже станаха очевидци по какъв начин личната им страна ги погребва.

Казвам всичко това, тъй като стигаме до главния цвят в короната, до основния мотив на Дайнов, до най-важната теза, заради която е написана публикацията - професорът се гневи, пени и взривява от прокарваната прилика сред Русия и империалистическата политика на Съединени американски щати.

Това било рискова прилика

доста погрешна и подла. Съединени американски щати били демократична народна власт и поощрявали воденето на самостоятелен живот, в Русия задачата на системата била да няма даже самостоятелни мисли.

Именно този мотив на левите хора най-вече нервира всички с украинските знаменца в душите. Двойните стандарти в международната политика станаха прекалено много, с цел да може човек с в действителност самостоятелен разум и мисли да ги изтърпи.

Съединени американски щати могат да нахлуват на всички места по света под аплодисментите на своите грантови лакеи, а руснаците поради това незабавно биват сатанизирани. Не знам каква демократична народна власт са Съединени американски щати, само че пристрастеността им към водене на войни е прекомерно плашеща и не може да бъде извинена с това, че, видите ли, имали полезности. От друга страна, Русия можеше да си реши казуса с Украйна още през 2014 година, само че чака цели осем години механизмите на международната дипломация да сработят. Е, те не сработиха. И крайният резултат е война.

Всеки ляв човек е против войната. Войната е финален неуспех на смисъла, само че няма по какъв начин да спрем една война, в случай че не се заровим в аргументите за нейното експлоадиране.

И тук към този момент идва трагичната разлика сред леви и десни, за която Дайнов не желае и в никакъв случай няма да напише. Левицата се интересува от

генезиса на казуса

тъй като там са заровени всички способи за справяне с войната и постигането на мир. Десницата избира да си мисли, че Путин е вманиачен, че е психар, че тази война е пристигнала от нищото и че е артикул на някакъв болен мозък.

Именно това мислене води до превръщането на войната в нещо освен трайно, само че и незаобиколимо. Това мислене води след себе си всички трагични изстъпления за пращането на оръжия в Украйна, за забъркването на България в един спор на страната на ястребите.

А едно небрежно смотано изследване на " Маркет линкс " отпреди няколко дни ясно сподели, че близо 70 на 100 от българите са за неутралитет в обстановката, която се появява пред нас. Очевидно поради това идеологическите текстове на проф. Дайнов ще зачестяват, тъй като той е представител на истеричното малцинство, което желае всичко със своите бесове...

Между другото, като заговорихме за бесове - направи ли ви усещане по какъв начин като хлебарки из малките екрани запълзяха хора, които желаят да прекръстват улици. Тези дни гледах карикатурните осъществявания на Найо Тицин, който искаше да прекръства бул. " Драган Цанков " на " Героите на Украйна ". После май му споделиха и подсказаха, че това е непостижима за него и доста скъпа за общината задача, и поради това реши да се насочи към едно площадче пред посолството, което да носи същото име. Там също стартира да удря на камък, тъй като това хубаво площадче носи през днешния ден името " Хосе Марти " - народен воин на Куба, стихотворец, мъдрец, герой за самостоятелност. Фигура, която от дълго време е надминала границите на своя остров и се е трансформирала в модел за подражателство по целия свят. И в този момент желаят от нас да сменим героя Хосе Марти с герои като Степан Бандера и Роман Шухевич - закоравели геноцидни психопати. И го изискуем на това, че има хора, които, вместо да пият хапчета, шестват по телевизионните студия.

Днес сме на прага на в действителност преломно време. Защото проповедниците на остарелия свят са в ступор и неразбиране. Това е опцията пред нас като общество. Именно когато се разместват международните пластове, имаме прелестната опция да забележим какви идиоти действително са нашите телевизионни идоли и пред какви нищожества виеха гръбнак медиите.

Нищожността на анализите, смехотворността на предложенията и хищничеството на техните отзиви ясно ни разкриват какъв брой доста гнилоч се е натрупала при нас като общество. Те сами ще останат в историята, а в това време не е зле да се позабавляваме малко, като се посмеем над всички такива хора.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР