Александър Петров и Руслан Боширов обявиха в интервю за руската

...
Александър Петров и Руслан Боширов обявиха в интервю за руската
Коментари Харесай

Заподозрените за атаката срещу Скрипал руснаци ходили на туризъм в Солсбъри

Александър Петров и Руслан Боширов оповестиха в изявление за съветската държавна англоезична телевизия RT, че това са техните същински имена и че двамата са ходили като туристи в британския град Солсбъри през март, когато беше осъществено нападението против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия.



Те удостоверяват, че те са сниманите на фотосите , публикувани от английските управляващи, само че отхвърлят да са сътрудници от съветските специфични служби и че имат нещо общо с отравянето на Скрипал.

Те били ходили в Солсбъри по съвет на другар и останали там единствено в границите на един час. Сега обаче се страхували да излязат отвън Русия поради европейската заповед за арест и издадената Червена бюлетина от Интерпол за техния арест, издадени по искане на Англия.

 Путин разгласи: Обвинените двама руснаци по случая
Путин разгласи: Обвинените двама руснаци по случая " Скрипал " са цивилни

Двамата не били нарушители

" Ние пристигнахме в Солсбъри на 3 март... Разбира се, ние ходихме там, с цел да забележим Стоунхендж, Стария Сарум , само че не можахме да го създадем, тъй като имаше киша на всички места. Градът беше затрупан от тази киша. Намокрихме се, качихме се на най-близкия трен и се върнахме в Лондон... Не останахме повече от час в Солсбъри ", настояват двамата.

През предходната седмица английските управляващи повдигнаха обвинявания против Петров и Боширов като причинители на офанзивата с нервнопаралитично вещество против семейство Скрипал, като съгласно британците те са чиновници на съветското военно разузнаване (ГРУ). Освен това английският министър председател Тереза Мей упрекна ГРУ за организирането на отравянето, като то било работило по заповед от висшето държавно управление в Кремъл.

 Съвършено ясно е, че Русия стои зад отравянето на Скрипал, разгласи Тереза Мей
Съвършено ясно е, че Русия стои зад отравянето на Скрипал, разгласи Тереза Мей

Англия няма да желае от Русия изгонването на двамата руснаци

Според английските управляващи Петров и Боширов, които са пътували с годни съветски паспорти, са пристигнали в Лондон от Москва два дни преди опита за нападение. Британските управляващи оповестиха, че Александър Петров и Руслан Боширов са псевдоними .

Британската полиция разгласява фотография на кутия от парфюм, в който е било поставено бойното отровно вещество новичок, с което е осъществено нападението и което двамата са намазали на дръжката на бравата на входната врата на къщата, където живеят семейство Скрипал.

Руският президент Владимир Путин не е разговарял с Петров и Боширов, посочи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, добавяйки, че съветските управляващи не са подхванали никакви дейности против двамата.

 Русия се
Русия се " озъби " на Тереза Мей

Изявлението ѝ по случая " Скрипал " било недопустимо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР