Александър Манолев и Масато Ватанабе подписаха споразумението, сн. МИ Споразумение

...
Александър Манолев и Масато Ватанабе подписаха споразумението, сн. МИ Споразумение
Коментари Харесай

България и Япония с екшън план за активизиране на търговията


Александър Манолев и Масато Ватанабе подписаха съглашението, сн. МИ

Споразумение за основаване на Японски бизнес конгрес като нова платформа за делово съдействие сред България и Япония с екшън проект за активизиране на икономическите контакти сред двете страни, подписаха във вторник заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и японският дипломат у нас Масато Ватанабе.

Целта на документа е увеличение на търговията сред двете страни и техния стокообмен, който през предходната година е постигнал 9 годишен връх от 163 млн. щ.д. В рамките на Японския бизнес конгрес ще се разискват оферти за възстановяване на бизнес средата, разширение на мрежата от български и японски компании, работещи дружно, както и организирането на бизнес задачи, конгреси и капиталови семинари в двете страни, стана ясно от думите на Манолев.

Според него трендът на нарастване на стокооборота сред двете страни се резервира и през 2018 година е записано нарастване от 45% за първото тримесечие. Редица японски компании, измежду които " Сумитомо Електрик “, " Тошиба”, " Мейджи”, " Мицубиши “, " Ядзаки Корпорейшън” и други, към този момент развиват сполучлив бизнес у нас " Надявам се разследване на този бизнес конгрес и срещите с български компании доста други да ги последват “, добави икономическият заместник-министър, представен от пресцентъра на ведомството.

Манолев подчертава на достиженията на страната ни в в секторите на автомобилостроенето, осведомителните и информационните услуги, аутсорсинга, машиностроенето и други " България има най-бързо развиващият се ИКТ бранш, а през днешния ден всяка пета кола в Европа има най-малко една част създадена у нас “, уточни той.

За подписването на екшън проекта в България е бизнес задача на Японската организация за външна търговия, включваща над 30 японски компании. Техен хазаин е вицепремиерът Томислав Дончев, а проявата е продължение на визитата на японския министър председател Шиндзо Абе през януари т.г. в нашата страна и постигнатите договорености за задълбочаване на икономическото съдействие сред двете страни.

Представителите на японските компании ще посетят и индустриални бази в София и Пловдив, които са образец за сполучлив бизнес в страната, и ще проведат срещи с представители на българския бизнес за определяне на директни контакти и пускане на взаимни планове, допълниха от Министерството на стопанската система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР