Александър Лазаров се класира за финала на турнира за мъже

...
Александър Лазаров се класира за финала на турнира за мъже
Коментари Харесай

Александър Лазаров е финалист на турнира в Санта Марина

Александър Лазаров се класира за финала на шампионата за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това е втори от трите следващи шампионата за мъже в Санта Марина с награден фонд от по 15 хиляди $ и носещи точки за ранглистата на ATP.

Поставеният под номер 1 национал Лазаров направи поврат и победи третия в схемата Макс Касниковски (Полша) с 6-7 (6), 6-2, 6-2. Срещата стартира през вчерашния ден, само че заради неприятни атмосферни условия се доигра през днешния ден.

Лазаров поведе с 4-1 в първия сет, само че позволи равнене при 5-5. В тайбрека Алекс отстъпи трагично с 6-8 точки. Във втората част Алекс завоюва пет следващи гейма и изравни сетовете след 6-2. В третата решителна част Лазаров проби за 4-2, а по-късно направи още един брейк с цел да затвори мача с 6-2.

Българинът ще играе в спор за купата против №2 в схемата Владислав Орлов (Украйна). Финалната среща е по-късно през днешния ден. Също през днешния ден, Александър Донски ще играе край в шампионата на двойки. Донски и Владислав Орлов (Украйна) ще играят против Туна Алтуна (Турция) и Олаф Печковски (Полша).

Тези шампионати са следващата отлична опция за българските тенисисти да натрупат както точки за интернационалните класации, а също по този начин и спортен опит в своята страна. Санта Марина e дълготраен сътрудник на Българската федерация по тенис и сполучливото съдействие продължава и в този момент. Това са и следващите надпревари от обичайно богатия календар в Санта Марина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР