Александър Лаказет вкара гол 21 секунди след влизането си в

...
Александър Лаказет вкара гол 21 секунди след влизането си в
Коментари Харесай

Александър Лаказет донесе победата на Арсенал срещу Брайтън 21 секунди, след като влезе

Александър Лаказет вкара гол 21 секунди след влизането си в игра и донесе втора поредна победа за Арсенал. " Топчиите " бяха посетители на Брайтън и се постановиха с минималното 1:0 в равносилен мач от 16-ия кръг на британската Висша лига.

През първото полувреме имаше малко забавни обстановки и те бяха пред вратата на Бернд Лено. В 37-ата минута Джаханбаш стреля по земя от комфортна, само че немският вратар избави.

Още първоначално домакините претендираха за дузпа за единоборство сред Дънк и Холдинг. ВАР прегледа обстановката, само че не откри нищо отвън рамките на разпоредбите.

В 50-ата минута Обамеянг имаше страхотна опция, откакто центриране на Сака отляво стигна до него. Все отново Санчес се намеси отлично и мазета удара от близко на национала на Габон. При последвалия корнер Обамеянг още веднъж насочи изстрел, който мина настрана.

В 66-ата минута в игра за Арсенал се появи Александър Лаказет, който размени Мартинели. Само 21 секунди по-късно французинът откри резултата след бърза контра. Сака напредна на скорост и подаде доста добре отдясно, връщайки към непокрития Лаказет. Французинът стреля ниско в близкия ъгъл за 0:1.

До края на срещата момчетата на Микел Артета съумя да удържат скъпоценната си преднина и се поздравиха с успеха.

Брайтън: Санчес, Велтман, Уебстър, Дънк, Бърн, Бернардо, Бисума, Грос, Прьопер, Макалистър, Джаханбахш.

Арсенал: Лено, Белерин, Холдинг, Мари, Тиърни, Елнени, Джака, Смит Роу, Сака, Мартинели, Обамеянг.

Арсенал се изкачи на 13-о място с 20 точки, изпреварвайки Кристъл Палас и Нюкясъл. Брайтън остана на 17-а позиция с 13 точки.
 Лийдс разгроми безпомощните си домакини от Уест Бромич
Лийдс разгроми безпомощните си домакини от Уест Бромич

Мачът се реши още през първото полувреме
 Снимка 511613
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР