Александър Данаилов, осъден за убийството на студента Стоян Балтов преди

...
Александър Данаилов, осъден за убийството на студента Стоян Балтов преди
Коментари Харесай

Александър Данаилов, осъден за убийството на Стоян Балтов, поиска да излезе предсрочно от затвора

Александър Данаилов, наказан за убийството на студента Стоян Балтов преди 15 г, изиска да излезе предварително от пандиза. Той е подал молба за това, само че Софийският градски съд му е отказал преди седмица, оповестиха от институцията.
Още по темата
Балтов бе погубен след нечовечен побой на 5 декември 2008 година пред дискотека " Амнезия " в Студентския град. Първокурсникът от Сливен и негови другари излизат от дискотека и на метри от заведението са застигнати от 7-8 момчета. След сдърпване и няколко обидни думи стартира пердах, в който на Балтов са нанесени смъртоносни ритници в главата.

По делото бяха упрекнати Александър Данаилов, Светлозар Стоилов и Вили Георгиев. Тримата са наказани на по 18 година затвор за убийството с особена свирепост и по хулигански подбуди. Последните двама не са в страната, избягали са и се укриват. Вили Георгиев бе арестуван в ЮАР, само че след това освободен. Така в пандиза влезе единствено Данаилов, който е направил закононарушението и под въздействието на алкохол.

През 2014 година Данаилов стартира да изтърпява присъдата си. Справка по делото демонстрира, че от няколко години той е изместен в затворническо общежитие от открит вид. От същите документи е видно, че Данаилов към този момент е изтърпял малко над девет години затвор, като му остават още пет години и седем месеца.

Може да се одобри, че е персона, която в изискванията на пандиза показва относително положително държание, само че отвън охраняемата среда настойчиво води един незаконен метод на живот, написа в претекстовете на съда.

Срокът за обжалване изтича днес
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР