Албумът с 11 народни песни, изпълнени от енорийския свещеник в

...
Албумът с 11 народни песни, изпълнени от енорийския свещеник в
Коментари Харесай

Свещеник Камен Гарена пее на 3 езика в албум

Албумът с 11 национални песни, изпълнени от енорийския духовник в Кърджали отец Петър - Камен Гарена и световноизвестния акордеонист Нешко Нешев, е към този момент на музикалния пазар у нас, написа Марица.бг. Песните са прекомерно известни, само че изненадата идва от това, че осъществяването им е хем надалеч, хем покрай оригинала. Това са „ Ой, пастир, пастир “, „ Девойко мари, хубава “, „ Станкиното лице, мамо “, „ Мома е мома родила “ и доста други.
Аранжирани са от Нешко Нешев, който познаваме като „ дясната ръка “ в оркестър „ Тракия “ на Иво Папазов - Ибряма. Нешко е композирал и изсвирил солата в новите записи, а в продукцията вземат участие още гайдарят Димитър Милев, кларнетистът Неджайтин Тасков и беквокалистката на родопските песни, надарената Полина Стефанова.
Песните са изпети от Петър Гарена с достоверната лексика на родопските и тракийските приказва, както и на локалните турски и ромски езици. Четири от осъществяванията в албума „ С песните на хората ” са родопски, четири тракийски, една турска, една циганска. Последното осъществяване е църковнославянско песнопение, подплатено с инструментален декор.

Още детайлности - ТУК
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР